Toszkána.

Illusztráció.

Minőség a köbön: ennyibe kerül egy éjszaka a világ legjobbjának választott olasz szállodában

Az olaszországi Rosewood Castiglion Del Bosco szállodát választották meg a világ legjobb szálláshelyének a Travel + Leisure utazási magazin éves olvasói rangsorolásán.


Mint minden évben, a T+L olvasói egy felmérés keretében szavaztak, és olyan paraméterek alapján értékelték a szállodákat, mint például a felszereltség, elhelyezkedés, szolgáltatás, illetve az étkezés. Az eredményekből összeállították a Travel + Leisure World's Best Awards díjat, amelynek élére idén a Rosewood Castiglion Del Bosco került.

A szálloda különlegességét a táj és a hozzá tartozó csúcsminőségű kényelem adja. Az 5000 hektáron fekvő, 800 éves toszkánai birtokot szőlőültetvények veszik körül, és pazar kilátás nyílik az Unesco által védett Val d'Orcia természeti parkra és Montalcino aprócska dombtetőn fekvő városára.

Emellett a hotel számos egyéb szolgáltatással is rendelkezik, például teniszpályákkal, gyógyfürdővel, főzőiskolával és még saját borászattal is. A szálloda összesen 19 lakosztályt tudhat a magáénak, és páratlan kulináris élményt kínál a vendégek számára a házon belüli éttermeiben.

A szálloda azonban enyhén szólva sem számít olcsónak, egy ott töltött éjszakárt 2000 dollárt (800.000 ft) kell kifizetni.

A Rosewood Castiglion Del Bosco mellett a T&L 10 legjobb szálloda listáján a következők is szerepeltek:

1. Rosewood Castiglion Del Bosco, Montalcino, Olaszország.

2. Grace Hotel, Auberge Resorts Collection, Szantorini, Görögország.

3. Waldorf Astoria Maldives Ithaafushi, South Malé Atoll, Maldív-szigetek.

4. Pickering House Inn, Wolfeboro, USA

5. One & Only Reethi Rah, Észak-Malé Atoll, Maldív-szigetek

6. Royal Mansour, Marrakech, Marokkó

7. Capella Ubud, Bali, Indonézia

8. The Lowell, New York, USA

9. Hôtel Madame Rêve, Párizs, Franciaország

10. Rosewood Villa Magna, Madrid, Spanyolország

Forrás: Luxurylaunches


A figyelmetekbe ajánljuk