elado toszkan villa

Nyár van: kirándulunk, borozunk, nyári filmekből inspirálódunk, álmodozunk. A Napsütötte Toszkána című film nem véletlenül örvend hatalmas népszerűségnek évek óta: a történet szerint a főszereplő házassága romjaiból menekülve újít fel Olaszországban egy roskadozó villát, és persze belecseppen a romantikus dolce vita életérzésbe. A fikcióból azonban könnyen lehet valóság; most ehhez hozunk pár tudnivalót.


Virágzó ingatlanbiznisz

A Decanter riportja szerint Toszkánában jobban virágzik az ingatlanpiac, mint valaha. Hála a távolról is végezhető munkáknak és az elmúlt hónapok kényszer szülte új lehetőségeinek, egyre többen keresnek olasz villát második otthonuknak. Így akár a toszkán álomotthon is megvalósítható, az árakat azonban nagyban befolyásolja az ingatlan fekvése, illetve hogy a csatolt szőlőterület (ha van) milyen minősítési besorolásba esik.Toszkána szívében egy-egy hektár 170-200 ezer euróba kerül, míg Olaszország egyéb részein csak 30 ezerbe. A legnépszerűbb lokáción egy két-három hektáros birtok, kis házzal 2-3 millió eurót is kóstál.

Autentikus élmények

Ez a toszkán álomotthon már 6 millió eurót is megér, igaz, Chianti szívében fekszik és tartozik hozzá 15 hektárnyi szőlőterület is.

Villa San Gimignano mellett

san gimignano

Egy olcsóbb választás. Ehhez a kisházhoz nem is kell annyira mélyen a zsebbe nyúlni, már másfél millió euróért megvásárolható. Az árak minimális szinten, de alkuképesek.

Fotó és még több kép

Ha mégis inkább kastély mellett döntenél

Ez már kicsit többe kerül, de 41 hektár szőlő tartozik hozzá és a 19 hálószobában az egész baráti társaság is elfér.

Fotó és további képek

Kevésbé populáris: Maremma

Ezért itt olcsóbb ingatlanok között is böngészhetünk.

A figyelmetekbe ajánljuk