Taormina város látképe, Szicília
Fotó: Shutterstock

A Fehér lótusz egyik epizódjában érezhetjük magunkat ezen a szicíliai tengerjárón

Nap, tenger és egy kis történelem? Egy új szicíliai vitorlás kaland során te is elmerülhetsz a sziget titokzatosan varázslatos tájaiban, A fehér lótusz mintájára.


Dél-Olaszország vulkanikus partvidéke és építészeti kincsei adják a terepet egy új hajóútnak, amely jövő tavasszal szeli át a Földközi-tengert. A Ponant és a Smithsonian Journeys nemrég jelentette be a Le Champlain kilencnapos expedícióját, amelyet „Szicília körutazásának" neveznek.

Ez is érdekelhet: Ilyen világjáró óceánhajó talán még soha nem volt

Az útvonalon görög romok, UNESCO világörökségi helyszínek és Taormina városának megtekintése is szerepel majd, ahol az HBO-sorozat második évadát forgatták.

Az utazás Máltán indul, és a vendégek a máltai Gozo szigetére jutnak el. Itt lehetőség nyílik a környék vörös homokos strandjainak, Ġgantija megalitikus templomainak és egy régészeti múzeumnak a felfedezésére. A következő állomás Porto Empedocle tengerparti település, a mitológia rajongói számára pedig az UNESCO által is elismert Templomvölgy.

Hasonló témában: Ismét milliókat fizet Olaszország, hogy a festői déli falvakba költözzünk

az \u00f3kori g\u00f6r\u00f6g sz\u00ednh\u00e1z romjai h\u00e1tt\u00e9rben az Etn\u00e1val Taormin\u00e1ban, Szic\u00edli\u00e1ban

Fotó: Shutterstock

Mielőtt a hajó elindul a délnyugati partvidékről, megérkezik Trapaniba, ahol az utasok megnézhetik Segesta ókori dór templomát, és sétálhatnak Erice középkori dombtetős települése között. Az utazás a fővárosba, Palermóba folytatódik, ahol a káprázatos mozaikok, a barokk építészet és a híres normann katedrálisok megtekintésére nyílik lehetőség, majd a vendégek továbbutaznak Liparira, a lávakőbányáiról, drámai partvonaláról és egy erődítményen belüli váráról ismert legnagyobb éoli szigetre.

Innen a túra észak felé halad Stromboli mellett − amely Olaszország négy aktív vulkánjának egyike −, és átkel a Messinai-szoroson, mielőtt Taorminába érkezik. A „szicíliai St. Tropez" néven is ismert város csúcspontja az Etna lejtőin található borászat meglátogatása. Az utazás a délkeleti parton fekvő Szirakúzában ér véget, ahol a vendégek meglátogatják Augustus római kori amfiteátrumát és a 15 ezer férőhelyes görög színházat.

A hajóútra 2024. április 14. és április 22. között kerül sor. Az árak személyenként 6500 dollártól (2,6 millió forint) kezdődnek.

Forrás: Robb Report


A figyelmetekbe ajánljuk