hotelszoba

Mi lenne, ha miután megtaláltad a nyaralási terveidnek leginkább megfelelő szállodát a hosszas online kutakodás után, megtennél még egy icipici extra lépést, és felhívnád őket közvetlenül?


A szállodáknál történő foglalás előnyeit kutatva előfordulhat, hogy néhány dolgot nem is vettél figyelembe, amikor elkezdted álmaid nyaralását tervezni. A TravelAwaits cikkének segítségével összegyűjtöttük, miért van több értelme közvetlenül a szállodánál lefoglalni a szobát.

​1. Felelősségre vonhatóak, ha valami rosszul sül el

A hírek tele vannak arról szóló történetekkel, hogy a légitársaságok utasai órákig várakoznak, míg valaki segít nekik pótjárattal és kártérítéssel. Sajnos ugyanez megtörténhet akkor is, ha harmadik fél által foglalod a szállodát. Mennyivel könnyebb egyetlen telefonhívással elrendezni a problémát.

​2. Bőséges szobaválaszték

A szállodák legtöbbször olyan kevésbé kívánatos szobablokkokat adnak harmadik féltől származó foglalásoknak, amiket valószínűleg amúgy sem akarnának lefoglalni. Ha te foglalsz, választhatsz emeletet, vagy kérheted a szobád például távol a lifttől, közel a medencéhez, vagy kilátással.

​3. Rugalmasság, ha változnak a tervek

n\u0151 egy sz\u00e1llodai szob\u00e1ban n\u00e9z ki az ablakon

Fotó: Joshua-Rawson Harris / unsplash

Ha megváltoznának a terveid, egy telefonhívással kiderítheted, hogy van-e olyan lakosztályuk, ami megfelel az új felállásnak. Harmadik félen keresztüli vásárláskor nem lehet változtatni a szállodai szobán, miután lefoglaltad.

​4. Az árak jelentősen változhatnak

A webhelyeken az árak nagyon vonzónak tűnnek, azonban ha felhívod közvetlenül a szállodát, akár még alacsonyabb árat is kaphatsz. Így nem csak a költségeket tudják kiigazítani, hanem az igényeidnek megfelelő tökéletes szobát is adnak.

​5. A belváros közelsége

Ha közvetlenül foglalsz, megkérdezheted, pontosan milyen közel van a szálloda az általad felkutatni kívánt látnivalókhoz.

​6. Különböző csomagok és ajánlatok is rendelkezésedre állnak

Ha beszélsz a recepcióssal, kérdezd meg, hogy vannak-e olyan csomagok, amiket ajánlanak az ott tartózkodáshoz. A szállodáknak lehetnek kedvezményeik, akár még a finom helyi éttermekbe is.

Semmit nem veszíthetsz, ha megteszed ezt az extra lépést, és közvetlenül a szállodát hívod fel szobafoglalásnál, sőt. A fentiekből is kiderül, hogy rengeteg előnyöd származik belőle.


A figyelmetekbe ajánljuk