Egy síparadicsom.

Illusztráció.

Annyira meleg van, hogy már most véget érhet a síszezon

Franciaország sípályáinak felét be kellett zárni a szokatlanul meleg hőmérséklet miatt.


A The Local France beszámolója szerint „a közvetlenül karácsony utáni időszak 1997 óta a legmelegebb volt Franciaországban", és „kivételesen magas" hőmérsékleteket mértek. Ezek az enyhe hőmérsékleti értékek átlagosan legalább 7-8 Celsius-fokkal meghaladták az évszakos normákat.

Eközben az osztrák Salzburg régió síparadicsomaiban legalább egy hónapja nem esett hó, míg Svájcban az újévi hőmérséklet rekordmagas volt, elérte a 20 fokot.

Ez is érdekelhet: Síelés és spórolás egyszerre? − 6 európai üdülőhely, ahol nem fogod lenullázni magad

A franciaországi Vogézekben és a Jura-hegységben is a pályák kevesebb mint negyede van nyitva.

Néhány üdülőhelynek alternatív szórakozási lehetőségeket kell kínálnia a nyaralóknak: a Vogézek hegységben található Schlucht üdülőhely például egy ülőliftet nyitott meg a túrázók számára.

Az elzászi Lac Blanc-ban az összes pálya zárva van, és az üdülőhely a síléceken közlekedő szánkóhoz irányítja a látogatókat, amelynek működéséhez nincs szükség hóra. Más európai síközpontok is változatossá tették a kínálatot: drótkötélpályákat, kerékpárutakat és gokartpályákat nyitottak, hogy olyan vendégeket is becsábítsanak, akik általában a havat keresik.

Franciaország 250 síterepéből mindössze 50 minősül magasan fekvőnek, ami azt jelenti, hogy 1500 méter felett van. A közelmúltban tapasztalt meleg hőmérséklet aggodalomra ad okot az alacsonyabban és középmagasan fekvő síközpontok jövőjét illetően.

Forrás: Independent

A figyelmetekbe ajánljuk