A repülőgépen szolgáló légiutas-kísérőket kifejezetten nehéz kihozni a sodrukból, azonban van egy olyan ártalmatlannak tűnő dolog, amivel sokan felbosszantják őket.
Egy légiutas-kísérő érdekes tanácsot osztott meg azzal kapcsolatban, hogy mi irritálja a leginkább a személyzetet, amikor az italokról van szó.
Az intelmet még 2019-ben említették meg a These Gold Wings nevű oldalon:
Mint azt talán tudják, a repülőgép kabinjában nem tengerszint feletti nyomás van hét-nyolcezer lábnak megfelelő magasságban. Ez azt jelenti, hogy egyes utasok kissé szédülhetnek, vagy hogy az alkohol majdnem kétszer olyan erősen hat rájuk, mint a földön.
Ez is érdekelhet: A légiutas-kísérő szerint ezért kellene mindig vizet és rágcsálnivalót vinned a fedélzetre
Ezen a ponton könnyen azt gondolnánk, hogy a kiömlő alkoholos italokra céloznak, azonban nem a pezsgő vagy a sör a legrettegettebb lőre.
Ez azt is jelenti, hogy az üdítőitalok sokkal jobban habzanak, amikor kiöntik őket a pohárba, és a legrosszabb ebből a szempontból a diétás kóla – szó szerint le kell ülnöm és meg kell várnom, hogy a buborékok lejjebb menjenek, mielőtt folytathatnám a töltést. Ha mind a 3 utas diétás kólát kér, gyakran elkezdem a kiszolgálásukat, felveszek még három italrendelést, kiszolgálom azokat, majd befejezem a diétás kólát
– fejtette ki a stewardess.
Így már talán jobban érthető, miért van az, hogy a később rendelő utas néha előbb kapja meg az italát, mint a te.
Forrás: Marie Claire UK