Repülő.

Rosszul alszol a repülőgépen? Jetlaged van? A szakértő szerint ezt kell tenned!

Egy légiutas-kísérő megosztott néhány érdekes tippet azzal kapcsolatban, miként lehet a legkönnyebben legkönnyebben kezelni a repülőgépen való alvást.


Kara Mulder légiutas-kísérő és utazási blogger még 2018-ban a The Flight Attendant Life című blogján egy nem akármilyen érdekességről rántotta le a leplet, ez pedig egy olyan titok, amire mindannyian szeretnénk tudni a választ.

Na de mi a kulcs a repülőgépen való elalváshoz és a rettegett jetlag megkerüléséhez? Valójában az egésznek a táplálkozásodhoz van köze.

Ez is érdekelhet: A légiutas-kísérők betiltanák, hogy a gyerekek ölbe utazzanak a repülőgépeken − ez az oka

Mulder azt javasolja, hogy amint felszállsz a gépre, állítsd be az órádat arra az időzónára, ahová landolni fogsz, és onnantól kezdve csak annyit egyél és aludj, amennyit az úti célodnak megfelelő időpont „megenged”. Magyarul, ha reggel 6 óra van a desztináció szerint, ne vacsorázz, és ne aludj 5-6 órát.

Ne feküdjetek le délután egykor aludni. Várj, hogy egy szabályos időpontban aludhass el. A szervezeted gyorsan át fog állni. Ha az uzsonna- és étkezési szolgáltatás nem az étkezési időbeosztásod szerint történik, gondolkodj előre, és hagyd ki az ételt

– mondta a szakértő.

Mulder hozzátette, hogy a legjobb, ha saját magadnak csomagolsz egészséges müzliszeletet, trail mixet, aszalt gyümölcsöt, vagy valami ehhez hasonlót.

Forrás: Marie Claire UK


A figyelmetekbe ajánljuk