Ezekben az európai országokban már teljesen megszüntek a koronavírus-korlátozások

Ezekben az európai országokban már teljesen megszüntek a koronavírus-korlátozások

Európai úti célok, amelyek jelenleg nem rendelkeznek koronavírussal kapcsolatos beutazási követelményekkel. Ez a lista pedig természetesen rendszeresen frissül.


Csehország

2022. április 9-én, Csehország is feloldotta a koronavírussal kapcsolatos beutazási követelményeket a más országokból érkezőkkel szemben. A látogatóknak nem kell igazolást bemutatniuk a védőoltásról vagy negatív tesztekről, és nem szükséges kitölteniük az utas-helymeghatározó űrlapot sem.

Dánia

Dániában 2022. április 20-től kezdve nincsenek teszteléssel vagy karanténnal kapcsolatos követelmények, teljesen függetlenül az oltási státusztól. Grönlandra azonban csak úgy utazhat az ember, ha bemutatja az oltási igazolványát vagy igazolja, hogy az elmúlt 12 hétben nem fertőződött meg koronavírussal.

Írország

2022. március eleje óta a nemzetközi látogatóknak nem kell betartaniuk a koronavírussal kapcsolatos korlátozásokat. Ha pedig a turistáknak írországi tartózkodásuk alatt koronavírusra utaló tüneteik jelentkeznek, a HSE aktuális útmutatásait kell követniük.

Montenegró

A koronavírussal kapcsolatos utazási szabályok nem vonatkoznak a Montenegróba utazókra.

A felsorolásban szerepel még Lengyelország, Románia, Svédország és Izland is, ám a lista feltehetőleg hétről hétre bővülni fog.

A figyelmetekbe ajánljuk