Maldív-szigetek felülről
Újra érkeznek a turisták az egyik legnépszerűbb nyaralóhelyre.

A koronavírus változó helyzete ellenére a Maldív-szigeteken idén eddig több mint 905 000 turista fordult meg – közölte az ország turisztikai minisztériuma.

Ez jó hír, hiszen a beutazások 122,5 százalékkal voltak magasabbak, mint a tavalyi évben. Ahogy más országban, úgy a szigetcsoporton is elhúzódó határzárak és a nemzetközi utazások korlátozása jellemezte a 2020-as évet.

Az ide statisztika ugyan jobb hírekkel szolgált, ám még mindig elmarad a 2019 azonos időszakában készült felmérésektől: 29,9 százalékkal alacsonyabbak, mint két éve.

Shutterstock

Az adatok szerint a turistaérkezésének legfőbb forrásai India, Oroszország és Németország voltak, amelyek az összes érkező 23, 19,4, illetve 6,3 százalékát tették ki. Őket követte Franciaország, Kazahsztán, Spanyolország, Ukrajna, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok.

Az ország határait tavaly három hónapra teljesen lezárták a világjárvány miatt, mielőtt 2020 júliusában újra megnyitották volna őket – írja a Travel Daily.

Ezt követően a határokat 2021 májusában a megbetegedések megugrása miatt újra lezárták a turisták előtt, majd július 15-én újra megnyitották őket.

Ahogy sok kedvelt nyaralóhelyen, úgy a Maldív-szigeteken is a turizmus a legnagyobb gazdasági ágazat. Pár hete szedtük össze azokat a koronavírus-veszteseket, akik igazán megsínylették a pandémiát a turizmus szempontjából.

Az Indiai-óceánon elterülő több mint ezer szigetből álló Maldív-szigetek pedig jó választás lehet, ha kicsit elbújnánk a világ elől.


A figyelmetekbe ajánljuk