Hamarosan újra útnak indul a legendás Orient Expressz

Legutóbb a Velence Simplon Orient Expressz indult újra, ami Párizs és Isztambul között közlekedett

Hamarosan újra útnak indul a legendás Orient Expressz

Az első Orient Expressz 140 évvel ezelőtt megváltoztatta a vasúti közlekedést – most felélesztenék a történelmi vonatot.Az 1883-ban indult legendás Orient Expressz visszatér – írja a Travel Daily.

A projektet Európa legnagyobb vendéglátó vállalata, az Accor valósítja meg, a cég pedig Maxime d'Angeac építészt bízta meg az új Orient Expressz díszítésének újraértelmezésével. A tervek szerint az újraálmodott kocsik 2024-ben, éppen a párizsi olimpiai játékok idején startolhatnak majd el.

Az Accor szerint a vonatot a luxus és a rendkívüli kényelem kortárs víziója fogja jellemezni, és az 1920-1930-as évekből származó dekorációval díszítik majd a 17 eredeti Orient Express kocsi fedélzetét.

A kocsisor a „Nostalgie Istanbul Orient Express " néven ismert, amelyet Albert Glatt svájci utazásszervező és üzletember az 1980-as évek elején indított útnak, a vonat pedig Zürich és Isztambul között közlekedett. „Extrême Orient Express" néven még a valaha volt leghosszabb vonatút is hozzá kapcsolódik Párizs és Tokió között, de néhány évvel később az utakat megszüntették.

2015-ben az ipartörténetre szakosodott kutató, Arthur Mettetal elvégzett egy világméretű leltárt az Orient Expressz felszerelésével kapcsolatban. Kutatása során meglepően jó állapotban lévő klasszikus kocsikat fedezett fel. A belső terekben szinte telesen megmaradtak az art deco stílus emblematikus bútorai is.

Két évig tartó tárgyalások után a Nostalgie Istanbul Orient Express-t eladták az Orient Expressznek. A 17 kocsit – 12 hálókocsit, 1 éttermet, 3 társalgót és 1 kocsit – egy konvoj szállította vissza Franciaországba.

Páratlan vonatutazási élmény lesz, amelyet a kényelem és a rendkívüli luxus kortárs vízióján keresztül képzeltek el

– mondta a projektről Maxime d'Angeac.

A figyelmetekbe ajánljuk