oposszum
Fotó: Shutterstock

Illusztráció.

Szökött oposszum okozott káoszt egy kínai légitársaság járatán

Egy kínai nő a törvényeket megszegve vitte fel a repülőjáratra a házikedvencét, egy oposszumot, ami aztán megszökött tőle. Ezzel pedig akkora felfordulást okozott a menetrendszerű járaton, hogy az utasokat is le kellett szállítani.


Sok mindenre számíthat az ember, ha repülőre száll, de az biztos, hogy egy oposszummal való találkozás nem tartozik közéjük – nemrég azonban egy kínai repülőjárat utasaival éppen ez történt. A menetrendszerűen Sanghajból Csinen városába tartó gép fedélzetére ugyanis az egyik utasnak sikerült becsempésznie a háziállatként tartott oposszumát anélkül, hogy a biztonságiak észrevették volna – számol be a hírről a CNN.

Csakhogy a – híradások szerint - Guo névre hallgató 34 éves nő nem volt elég figyelmes, a kisállat ugyanis megszökött tőle és hatalmas pánikot keltett a gépen.

Az elszabadult állat akkora felfordulást okozott, hogy az utasokat végül le is kellett szállítani a járatról, a gép pedig csak késve tudott felszállni.

A közösségi médiában elterjedt videókból jól látszik, hogy a légiutas-kísérők és az utasok egyaránt összezavarodva keresik a gyors és egyébként igen apró állatot, akit azonban jó pár percig nem sikerül megfogni. Amikor aztán a biztonságiak úgy döntenek, hogy leszállítják a járaton ülőket, sokan felháborodnak és azt kérik, hogy az állat gazdájára hívjanak rendőrt. A helyi hatóságok azt közölték, hogy a helyzetet felmérve biztonsági okokból nem engedték felszállni a gépet, a nőt pedig őrizetbe vették.

Az elkövető jelenleg közigazgatási őrizetben van a közlekedési rend megzavarása miatt – áll a közleményben.

A híradások beszámolói szerint a gép végül alig egy órával a tervezett indulás után felszállt, az úti céljára pedig mindössze 62 perces késéssel sikeresen megérkezett.

Az információk alapján egyelőre a légitársaság semmilyen közleményt nem adott ki az ügyben és nem is ajánlott fel kártérítést az utasok számára.

A figyelmetekbe ajánljuk