maldív szigetek
Maldív-szigetek

Újabb tengerparti paradicsom enyhített a beutazáson

Egyre könnyebb Dél-Ázsiába utazni. A Maldív-szigetek a legújabb ország, amely enyhítette az utazási követelményeit.


Új protokoll

2022. március 5-től a beoltott turistának már nem kell negatív koronavírus-tesztet felmutatniuk a Maldív-szigetekre való beutazáshoz, írja a Travel Waits. Az oltatlan látogatóknak továbbra is fel kell mutatniuk a megérkezés előtt 96 órával elvégzett negatív PCR-tesztet.

Emellett minden beutazónak, függetlenül az oltási státuszától, továbbra is ki kell töltenie egy helyi beutazási nyomtatványt az érkezést követő 48 órán belül. Ahogy sok más országban, úgy Maldív-szigeteken is ez az a nyomtatvány, ami segít az esetleges kontaktkutatásban, ha a látogató megbetegedne a tartózkodása alatt.

Az ország elhagyásához már nem szükséges negatív teszt.

Nem véletlen, hogy Bali után a szezonra a Maldív-szigetek is nyit: az ország gazdasága nagymértékben a turizmusra támaszkodik, és a legtöbb országhoz hasonlóan a járvány miatt jócskán visszaesett a turizmus az országban. Ahogy mi is beszámoltunk róla, tavaly már több mint 905 000 turista fordult meg, ami 122,5 százalékkal volt magasabb, mint a 2020-as évben. Ez azonban mindig elmarad a 2019 azonos időszakában készült felmérésektől: 29,9 százalékkal volt alacsonyabb a turisták száma, mint 2019-ben .

Pár hónapja pedig összeszedtük azokat a koronavírus-veszteseket, akik igazán megsínylették a pandémiát a turizmus szempontjából.


A figyelmetekbe ajánljuk