Vonat.

Brutális összegbe kerül a Magyarországra is ellátogató luxusvonattúra

A világ talán legkülönlegesebb, 3 hónapos vonattúrája hazánkat is érinteni fogja.


A Railbookers nevű cég egy nem akármilyen utazást szervez: a luxusvonatútjuk 80 napon keresztül fog tartani, és a kanadai Sziklás-hegységtől a maláj dzsungelig számos lenyűgöző helyre fog eljutni– írja a TimeOut-ra hivatkozva a Drive Magazine.

A közel három hónapos út négy kontinenst és azon belül 13 országot fog érinteni, a körülményekre pedig biztosan nem lesz panasz, hiszen a vendégeket világszínvonalú ételek, és privát kabinok várják majd.

Ez is érdekelhet: Éjszakai kaland Európában: a kontinens legolcsóbb hálókocsis útvonalai

Na de hogy fog kinézni ez a nem hétköznapi körút? A vonatos kalandnak több szakasza is lesz, az első „felvonás” a kanadai Vancouverből indul a Rocky Mountaineer egyik luxusvonatán, és három napon át utazhatunk a Sziklás-hegység bércein keresztül, érintve Lake Louise települését, majd a Banff Nemzeti Parkot.

A következő etap előtt egy gyors repülőutat is be kell iktatni Edinburghbe, ami után a Belmond Royal Scotsman luxusvonatain felfedezhetjük a skót felföld szépségeit.

A skót túra után a Orient Express fedélzetén Párizsból Velencébe utazhatunk, ezután pedig a Maharajas Express egy hat napos kiruccanás során Delhiből Mumbaiba fuvarozza el résztvevőket. Talán a túra ötödik szekciója a legérdekesebb számunkra, ugyanis az Isztambulból induló Golden Eagle Duna Express négy éjszaka alatt Bulgárián és Románián át Magyarországon ér célba.

Az utolsó két útvonal is izgalmasnak ígérkezik, hiszen Pretoriából utazhatunk Fokvárosba a Rovos Rail jóvoltából, végül pedig Szingapúrban, a nemrég újraindított Eastern & Oriental Express Malajziába tartó járatán utazhatunk.

Feltételezhetően senki nem lepődik meg, hogy az előbb felsorolt utazás nem két fillérbe fog kerülni, a három hónapos kirándulásért körülbelül 39 millió forintot kell majd fejenként fizetni – ebben az összegben természetesen minden felmerülő költség benne van.

A figyelmetekbe ajánljuk