olasz vonat

Látványos éjszakai vonatút indul Olaszország legszebb partszakaszára

Ráadásul nem is egy, hanem rögtön két új útvonallal gazdagodik Európa.

Bécsből és egy Münchenből is indítanak járatokat Olaszországba a világ egyik legszebb vasútvonalának nevezett útvonalon. A helyszín az olasz északnyugati parton terül el, a zord és nehezen megközelíthető Cinque Terre nevű partszakasz a világörökség része is egyben.

És mint kiderült: az azúrkék tengerről, tengerbe omló szikláiról és a gyönyörű, színes városairól ismert helyszínre most már vonattal is mehetünk, közvetlen a szomszédból.

Az osztrák nemzeti vasúttársaság (ÖBB) alvókocsis járata, amit a Nightjet üzemeltet, ugyan éjszaka indul a Ligur-tenger partjára, de a látnivalókról nem maradunk le az éjszaka közepén. Mind a müncheni, mind a bécsi útvonal Veronán, Milánón és Genován keresztül halad dél felé, majd a végállomás Liguria régió második legnagyobb városa, La Spezia.

A jó hír, hogy a vonat Bécsből 19:18-kor indul, azaz sötétben halad át majd az Alpokon, Genovától kezdve azonban már világosban utazhatunk, így nem maradunk le a legszebb részekről – a végállomásra pedig 11:10-kor fut be a vonat.

A Time Out cikke már a jegyárakat is közölte: ülőhely esetén 30 euró, azaz nagyjából 12 ezer forint, ha aludni is szeretnénk, akkor a hálókocsis hely 70 eurótól, nagyjából 28 ezer forinttól kezdődik – a jegyeket pedig innen foglalhatjuk le.


A figyelmetekbe ajánljuk