Egy ember nyomkodja a telefonját munka közben.
Litvánia olyan úti célként kínálja magát a digitális nomádok számára, ahol letelepedhetnek anélkül, hogy le kellene mondaniuk az utazásról.

A litván fővárostól, Viliniustól körülbelül egy órányira található egy erdőben megbúvó faházas menedék. A Varena Treehouse egy minimalista faházkomplexum Dél-Litvániában, a Merkiai folyó mentén.

Az erdő közepén nem sok zavaró tényezőt fogsz találni. Egy stresszes nap után pedig egy fák között tett sétával, majd a szabadtéri kádban való fürdéssel lazíthatsz.

Ha szeretnéd kicsit jobban megismerni a helyi kultúrát, a közeli Grikucis-házban mindent megtudhatsz a hajdináról, a Litvániában egyre növekvő kulináris trendről. A központ oktatási programokat kínál a hajdina vetéséről, elkészítéséről és főzéséről.

Amennyiben az előbbi opciók nem tetszenek, megszállhatsz egy nem akármilyen helyen, a Monte Pacis nevű, Kaunas városához közeli Pažaislis kolostorban működő szállodában. Akár a szálloda előkelő barokk stílusú szobáit, akár a kolostor vendégházát választod, a nyugodt légkör garantált.

Litvániában számos más, nem szokványos szálláshely is várja a dolgozókat, például egy ultramodern coworking-tér Klaipėda városában, egy Tech Spa Druskininkai történelmi wellness-üdülőhelyén, vagy egy távoli farm a Radiškis nevű faluban.

A Litvániába utazó nemzetközi látogatóknak már nem kell COVID-19 tesztet bemutatniuk, illetve az országba való beutazáshoz nem kell igazolniuk a védőoltás meglétét.

Forrás: Travel+Leisure


A figyelmetekbe ajánljuk