Vilnius karácsony

Te tudod, hol van Vilnius? A város egy karácsonyi videóban igyekszik elmagyarázni

Nem ez az első kampánya a fővárosnak azzal kapcsolatban, hogy végre a megfelelő helyre rakják őket a térképen.

Vilnius, Litvánia fővárosa minden bizonnyal Európa egyik legszebb helyszíne, de még mindig vannak olyanok, akik azt sem tudják, hol van. A város ezért egy újabb szellemes választ dob vissza a helyét firtató érdeklődőknek egy karácsonyi turisztikai marketingkampányban. A videó címe a sokatmondó „Karácsony Vilniusban: Csodálatos, bárhol is legyen".

A videó lényegében abból áll, hogy a We wish you a merry Christmas dallamára felsoroltak találgatva szinte minden országot, hogy hol is lehet pontosan Vilnius. Mindeközben a város gyönyörű pontjait mutatják be a készítők.

A probléma egyébként létező, a kampány pedig a Where Is Vilnius? weboldalból merítette az ihletet, ahol a látogatókat arra kérték, hogy jelöljék meg, hol található Vilnius.

A válaszokból egy hőtérképet generáltak, amely azt mutatta, hogy a legtöbben Finnországban, Romániában, vagy éppen Kazahsztánban képzelték el a litván fővárost.

Hasonló kísérletet végeztek tavaly Berlinben is, ahol az utcán megkérdezték az embereket, hogy tudják-e, hol van Vilnius. Mint kiderült, a járókelők Európa-szerte – Olaszországban, Ausztriában, Svédországban – , sőt még Dél-Amerikában is megtalálták a várost.


Related Articles Around the Web
A figyelmetekbe ajánljuk