Egy nő napozik a medence mellett.

A tetőn található fürdőhely - amelyet a világ legmagasabban lévő nyitott tetőmedencéjének kiáltottak ki - 294 méter magasban helyezkedik el a dubaji Address Beach Resortban.


Az Address Beach Resortban található infinity pool közel sem mondható egy sekély kutyaúsztatónak - 94,84 méteres hosszával és 16,5 méteres szélességével majdnem kétszer olyan hosszú, mint egy olimpiai méretű medence– írja a CNN.


A fürdő alkalmatosságot csak a szálloda 21 évnél idősebb vendégei használhatják, de a kilátást fürdőruha nélkül is élvezhetitek, ha asztalt foglaltok a szomszédos tetőtéri étteremben, a Zeta Seventy Sevenben. Az ázsiai fúziós étterem azért kapta ezt a nevet, mert a vendéglátóhely és a medence is a szálloda 77. emeletén található.

Az üdülőhely azonban nemcsak egy világrekord büszke gazdája. Az Address Beach Resort az Address Beach Residences-szel együtt két toronyban kapott helyet, amelyeknek közös alapjuk van, és egy úgynevezett skybridge köti őket össze a hatvanharmadik és a hetvenhetedik emelet között.

A luxuslakásoknak otthont adó látványosság a 294,36 méteres magasságával a világ legmagasabb lakható skybridge építményének számít.

Az Address Beach szolgáltatásainak otthont adó Jumeirah Gate nevű tengerparti ingatlan 2020 decemberében nyitotta meg kapuit, és egy újabb feltűnő építészeti csodája az amúgy is elképesztő dubaji városképnek.

Federico Rota, az Al Ain Holding vezérigazgató-helyettese a következőket mondta:

Büszkék vagyunk arra, hogy az Address Beach Resorttal két Guinness-rekordot is megdöntünk. A legmodernebb építkezéssel és úttörő kényelmi szolgáltatásokkal ez a fejlesztés új mércét állított fel a luxus életstílus és vendéglátás terén.


Külön érdekesség, hogy Dubaj eddig is rekordtartó volt vizes fronton, mivel a világ legmélyebb medencéje is a városban található.

A figyelmetekbe ajánljuk