Svájc.

Vajon melyik a legjobb ország a világon? Most kiderült!

Szinte minden ország lakói azt állítják magukról, hogy az ő hazájuk a legjobb a világon. De vajon meg lehet ezt állapítani? Egy csapat most pont erre vállalkozott!


Svájc a csokoládé és az órák, Brazília a futball, míg Franciaország a croissant hazája. Egyáltalán nem meglepő, hogy a különböző országok nagy része megvan róla győződve, hogy az ő otthona a legfantasztikusabb hely a Földön.

De vajon létezik olyan módszer, amivel ki lehet deríteni, melyik a legjobb ország a világon? A US News and World Report, a WPP marketingcég és a Pennsylvaniai Egyetem egy újonnan kifejlesztett rangsor segítségével pont erre a feladatra vállalkozott – írja a Time Out.

Ez is érdekelhet: Így látják Magyarországot a tengerentúlról: 6 ok, amiért hazánk az egyik legnépszerűbb úti cél

A 17 ezer válaszadót magában foglaló kutatás 87 országot vizsgált, és több mint 70 különböző tényezőt vett figyelembe.

A főbb szempontok között olyan kulcsfontosságú paraméterek szerepeltek, mint az ételek, a kulturális látnivalók, és az általános életminőség (munkaerőpiac, a jövedelmi egyenlőség és az oktatási rendszer) színvonala, valamint az emberi jogok érvényesülése, és a környezetvédelem iránti elkötelezettség.

Nem meglepő módon az aranyérmet a svájciak zsebelte be, akik az alacsony munkanélküliségnek, a korrupció hiányának, valamint a jelentős kulturális és tudományos teljesítményüknek köszönhették a jó szereplésüket.

A második helyen Kanada végzett, amely országot a jelentés high-tech ipari társadalomként jellemez, emellett a kanadaiak magas minőségű munkaerőpiaccal, oktatási és egészségügyi rendszerrel, valamint gazdasági és politikai stabilitással büszkélkedhetnek.

Íme a lista első 10 helyezettje:

  1. Svájc
  2. Kanada
  3. Svédország
  4. Ausztrália
  5. Egyesült Államok
  6. Japán
  7. Németország
  8. Új-Zéland
  9. Egyesült Királyság
  10. Hollandia

A figyelmetekbe ajánljuk