Imperial College London
Fotó: Shutterstock

Egy kutatás szerint jelenleg ez a 10 legjobb város az egyetemre készülő diákok számára

Amikor arról kell döntenünk, hogy hol szerezzük meg diplománkat, nem csak magát az egyetemet kell jól kiválasztanunk: azt is ugyanolyan fontos átgondolni, hogy mit kínál az adott város a tanórákon töltött időn túl. Egy friss rangsor most ebben nyújt hatalmas segítséget.


A QS Top Universities, a 2004 óta közölt egyetemi rangsor mögött álló platform idén is elvégezte a világ legjobb diákvárosairól szóló felmérését. A kutatás során az egyes helyek megfizethetőségét, munkáltatói aktivitását, a szabadidős tevékenységeket, a diákok véleményét és persze az egyetemi oktatás színvonalát is figyelembe vették.

Az első helyet London szerezte meg – az Egyesült Királyság fővárosa ad otthont a világ második legjobb egyetemének, az Imperial College Londonnak, és mindenki számára elérhető kultúrája, éjszakai élete, zöldterületei, valamint nemzetközi közössége miatt modern, virágzó diákvárosnak számít. A friss rangsor kilencedik legjobb egyeteme, a University College London is itt található, összesen pedig 18 színvonalas intézmény működik a városban.

Londonban találjuk a világ legjobb múzeumait is, ráadásul ezek legtöbbje ingyenesen látogatható, így egyetlen diáknak sem kell kétszer meggondolnia, hogy elmenjen-e a British Museumba, a National Gallery-be vagy a Natural History Museumba.

University of the Arts, London

Fotó: Shutterstock

A leendő diákok számára hatalmas vonzóerő az is, hogy hivatalosan a város közel fele zöldterületnek minősül – London 47 százaléka park vagy valamilyen egyéb, szabadidős tevékenységekre használt tér.

A lista második helyezettje Tokió, a harmadik pedig Szöul lett. Két ausztrál város, Melbourne és Sydney, valamint két német város, München és Berlin is bekerült a top 10-be. Mutatjuk a teljes listát:

  1. London, Egyesült Királyság
  2. Tokió, Japán
  3. Szöul, Dél-Korea
  4. Melbourne, Ausztrália
  5. München, Németország
  6. Párizs, Franciaország
  7. Sydney, Ausztrália
  8. Berlin, Németország
  9. Zürich, Svájc
  10. Boston, USA

A figyelmetekbe ajánljuk