Szent Pál-székesegyház
Fotó: Shutterstock

A könyvmolyok álma: szinte fillérekért szállhatunk meg London egyik legszebb könyvtárában

Kevesen tudják, hogy a londoni Szent Pál-székesegyházban egy gyönyörű könyvtár is található. Néhány szerencsés jelentkező most eltölthet ott egy éjszakát – rendkívül kedvező áron.


Március 7-én ünnepeljük a könyvek világnapját. Az Airbnb igazán különleges ajándékkal kedveskedik a könyvmolyoknak a jeles alkalomból: néhány szerencsés kiválasztott mindössze 7 font ellenében eltölthet egy éjszakát a világ egyik legkülönlegesebb könyvtárában! Az egyedi lehetőségről a Condé Nast Traveller számolt be.

A szóban forgó intézmény a híres londoni Szent Pál-székesegyházban található. Kevesen tudják, de az építész Christopher Wren egy gyönyörű, rejtett könyvtárat is tervezett az 1710-ben felszentelt katedrálisba.

Ez is érdekelhet: 7 lenyűgöző könyvtár a világból, amely egyből elvarázsol

A könyvtár kialakítása lélegzetelállító.

A papok által használt ajtón belépve egy háromszáz éves csigalépcsőt kell leküzdenünk; az emeletre felérve pedig rögtön elénk tárul a huszonkétezer kötetes könyvterem. A tervező arra is figyelt, hogy a könyvtár otthonosságot sugározzon. Ha nyugalomra vágyunk, választott könyvünkkel számos apró zugba el tudunk vonulni, de a márványból épített kályha, valamint a faberakásos falak is meghitt hangulatot teremtenek.

Az építész azokra is gondolt, akiknek egy idő után leragad a szeme a sok olvasástól: hálószobákat is tervezett a könyvtár mellé.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: 5 rejtett gyöngyszem, amit Londonba érve érdemes megnézned

Ezekben a hálókban tölthet el egy éjszakát néhány szerencsés jelentkező, a soha vissza nem térő lehetőségért pedig csak 7 fontot, vagyis nagyjából 3200 forintot kell fizetniük.

Az összeg ráadásul nem csupán az alvás és a könyvtárhasználat költségeit fedezi: a nyertesek egy vacsorát is elkölthetnek egy közeli neves étteremben, másnapi reggelijüket pedig ágyba kapják majd.

De ez még mindig nem minden! A Penguin Random House nevű kiadóvállalat olyan népszerű szerzők megjelenés előtt álló könyveit is a nyertesek rendelkezésére bocsátják, mint John Grisham vagy Holly Jackson.

Csak győzzék kiolvasni azokat egy éjszaka leforgása alatt!

A figyelmetekbe ajánljuk