Neal's Yard
Fotó: Shutterstock

5 rejtett gyöngyszem, amit Londonba érve érdemes megnézned

Big Ben, Buckingham-palota, Westminster-apátság? Downing Street, London Eye, Tower Bridge? Ezeken túl is bőven akad mit szemügyre vennünk a brit fővárosban. Most mutatunk öt olyan látnivalót, amelyek lehet, hogy nem éppen a legfelkapottabb helyszínek, de semmiképp se hagyjuk ki ezeket Londonban tett látogatásunk során!


Tate Modern

Tate Modern

Fotó: Shutterstock

Ha londoni múzeum, akkor a rendkívül zsúfolt British Museum jut eszébe sokaknak, azonban ez a szépművészeti galéria is le fog nyűgözni. A Tate Modernben a világ minden tájáról származó kortárs műalkotásokat, köztük festményeket, szobrokat tekinthetünk meg. A nagy nevek közül pedig Picasso, Dali és Warhol műalkotásait is megcsodálhatjuk.

Olvasd el ezt is! London, a divatkultúrájáról is ismert hely – mit érdemes megnézni?

A látogatók ingyenesen sétálhatnak a galériában, de akár előre jegyet is foglalhatnak egy adott művész külön kiállítására is. A Tate Modern egy csodálatos hely, amely sok izgalmas műalkotást kínál, kiállításai pedig minden művészetkedvelő számára inspirálóan hatnak majd.

Churchill háborús szobái

Churchill War Rooms bej\u00e1rata

Fotó: Shutterstock

A II. világháború alatt Winston Churchill és stábja London utcái alatt húzta meg magát, és vezette a brit politikát. Ezekben a bunkerekben viszonylag biztonságban voltak a náci légitámadásoktól, ezért ide rendezkedtek be. Ebben a múzeumban bejárhatjuk a bunkereket, megnézhetjük, hogyan éltek és aludtak, és nem utolsó sorban megismerhetjük az elmúlt évszázad egyik legfontosabb politikusának életútját.

Neal’s Yard

Neal\u2019s Yard

Fotó: Shutterstock

A Neal's Yard egy színes sikátor London Seven Dials negyedében, nem messze a Covent Gardentől. Kedves, eldugott hely, és már csak az épületek hangulata miatt is megéri ellátogatni. Régen raktárhelyiségek voltak itt, azonban napjainkban már különféle üzletek töltik meg az utcát.

Ez is érdekelhet: Melyik európai városban találhatók a legszebb otthonok?

Régi Királyi Tengerészeti Főiskola

R\u00e9gi Kir\u00e1lyi Tenger\u00e9szeti F\u0151iskola

Fotó: Shutterstock

Ez az impozáns épület egykor haditengerészeti kórházként, később pedig haditengerészeti főiskolaként szolgált. A közelmúltban ezt a helyszínt számos híres film forgatási helyszínéül használták. Ilyen volt például A király beszéde, Négy esküvő és egy temetés, A bosszúállók vagy A sötét lovag – Felemelkedés.

Ahhoz, hogy mi is megcsodáljuk, Greenwich városrészbe kell elutaznunk. Ide viszont több okból is megéri kiruccani. Egyrészt itt található a 0. hosszúsági kört is magába foglaló Királyi Csillagvizsgáló, másrészt pedig az UNESCO szerint ez a Brit-szigetek legszebb és leglátványosabb építészeti és tájképi együttese.

Churchill Arms pub

Churchill Arms pub kar\u00e1csonykor

Fotó: Shutterstock

Egy másik Churchill a listán, viszont ez a történelem helyett már a szórakozásról szól. Az 1750-ben épült pub London egyik legrégebbi kocsmája. Nevét onnan kapta, hogy állítólag Churchill nagyszülei rendszeres látogatói voltak a helynek.

Külsejét az év összes napján virágokkal díszítik fel. Decemberben pedig több ezer fényfüzért helyeznek el a falakon, de a belső teret is fényárba borítják, itt-ott karácsonyi díszeket is elhelyeznek. Így a Churchill Arms az egyik legünnepélyesebb és legvarázslatosabb hely Londonban, ahová karácsonykor mindenképp érdemes látogatást tennünk.

A figyelmetekbe ajánljuk