légiutas-kísérő
Shutterstock

Mindent azért nem: a 6 legfurcsább kérdés, amit a légiutas-kísérőknek feltettek

A repülések alatt a légiutas-kísérők nem csak azért vannak, hogy ételeket és italokat szolgáljanak fel: az utasok biztonságát is szem előtt kell tartaniuk. És bár általában mindent megtesznek az utasokért, vannak olyan kérések, amik már abszolút túlzásnak számítanak.

A Travel and Leisure kérdezett meg pár légiutas-kísérőt azokról az esetekről, amikor az utasok abszurd kérésekkel fordultak a személyzethez.

Ejtőernyő

Az egyik legőrültebb kérés, amit kaptam, egy olyan utastól érkezett, aki a repülés közben, vészhelyzet esetére ejtőernyőt kért

– mondta Luke Xavier, a Delta egykori légiutas-kísérője és az USA Rover alapítója.

Természetesen ezeket a kéréseket lehetetlen teljesíteni, de amit tehetek, hogy megpróbálom a repülést a lehető legkényelmesebbé és élvezetesebbé tenni azáltal, hogy ajándékokat adok az utasaimnak.

Sült csirke 

A 22 éves tapasztalattal rendelkező, ma már nyugdíjas Susan Fogwell légiutas-kísérőnek egyszer egy híres utas fogalmazott meg szokatlan kérést.

Gary Coleman udvariasan megkérdezte, hogy megsütném-e neki a csirkéjét. Coleman »extra ropogósra« szerette volna a szárnyast, de a repülőgépen lévő konyhák erre nem alkalmasak.

Szállodai transzfer 

A légiutas-kísérők munkája véget ér, amint az utasok elhagyták a repülőt, de úgy tűnik, nem mindenki van tisztában ezzel. Josephine Remo megosztott egy emléket, amikor egy család azt kérte tőle, hogy szervezze meg nekik a szállodai utat is. Ez persze abszurd kérés, hiszen a légiutas-kísérők nem a személyi asszisztensünk.

Macska és egerek 

Az egyik legfurcsább kérésem egy családtól érkezett, akik azt akarták, hogy hozzak a lányuknak egy élő macskát és egy zacskó élő egeret

– mondta Alison Meacham, a Virgin Atlantic egykori légiutas-kísérője, aki sajnos nem tudta teljesíteni a kérést.

Egy kígyó számára fenntartott hely

Az egyik legőrültebb kérés egy Vancouverből Torontóba tartó járat utasától származott. Az utasnak volt egy akváriumban tartott kígyója, és megkérdezte, hogy felviheti-e a repülőre kézipoggyászként

– árulta el Carly Campbell, a Mommy on Purpose korábbi légiutas-kísérője. Egyébként a kérés végül sikerrel járt, és néhány speciális intézkedés után a kígyó is az utasok között utazhatott.

Olvasd el ezt is: 4 elengedhetetlen tárgy, ami mindig legyen nálad, ha repülsz

Egy élő csirke a friss tojásért 

Egy Los Angelesből Tokióba tartó járaton valaki arról érdeklődött, hogy felhozhat-e egy élő csirkét a fedélzetre, hogy friss tojást kapjon reggelire

– mesélte szintén Campbell, hozzátette: érdekes azt látni, hogy egyes utasok mennyi mindent megtesznek azért, hogy kényelmesebb vagy élvezetesebb legyen egy-egy repülés, de a biztonság mindig elsőbbséget élvez az utastérben.


A figyelmetekbe ajánljuk