black concrete bridge

Dohában nincs jövedelemadó, de lakói a legdrágább városnak választották

Megkérdezték az embereket különböző városokban világszerte, többek közt azt is kérdezve tőlük, hogy mennyire tartják drágának az életet lakhelyükön. Katar fővárosában szinte mindenki az árakra panaszkodott.


A Time Out idei indexe szerint a világ legdrágább városa Katar fővárosa, Doha. Az idei Indexben világszerte 20 ezer ember válaszolt a városuk életével kapcsolatos kérdésekre, amelyek a múzeumoktól és az éjszakai élettől kezdve a barátságosságon át a biztonságig mindenre kiterjedtek.

Az egyik kérdésük arra irányult, hogy drágának tartják-e a városukat - és Doha vezette a listát: a katari fővárosból érkező válaszok egészen megdöbbentő 97 százaléka panaszkodott a város drágaságára. Miért olyan drága tehát Doha? Nos, attól függ, hogy kire hallgatunk, de egyesek szerint azért, mert az olyan dolgokat, mint az élelmiszerek, gyakran importálni kell, és így sokkal többe kerülnek.

Másfelől viszont Dohában nincs személyi jövedelemadó. Tehát míg a dohaiak naponta többet költenek, addig a fizetésükből sokkal többet tartanak meg. Auckland volt az Index második legdrágább városa, míg Stockholm a harmadik helyen végzett.

Természetesen az index nem olyan dolgokon alapul, mint a jövedelem, az adók, az infláció vagy bármi hasonló. Az egész arról szól, hogy a polgárok hogyan látják a szülővárosukat - ami más szempontból érdekes, mint a tipikus megélhetési költségekkel kapcsolatos tanulmányok végtelen adatai és számai.


A figyelmetekbe ajánljuk