Okinawa-macska.

A macskák végül legyőzték az embereket ezen a csodás szigeten

Az Okinawa prefektúrában található Iriomote napi 1200 látogatóra korlátozza a látogatók számát, hogy megakadályozza a túlzott turizmust és megvédje a szigeten őshonos, veszélyeztetett faj, az Iriomote vadmacskák élőhelyét – derül ki Okinawa prefektúra kormányának közleményéből.


Egy átlagos, járvány előtti évben mintegy 300 000 utazó látogatott el Iriomotéra, amelynek mindössze 2400 lakosa van. Az új felső határ jelentősen csökkenti ezt a számot, és évente csak 33 000 turista utazhat a szigetre.

Az év csúcsidőszakában megugró látogatószám vízhiányhoz és közlekedési balesetekhez vezetett, amelyek közül az utóbbiak megsebesítettek és megöltek néhány vadmacskát, amelyek Japánban országosan védett fajnak számítanak.

Ez is érdekelhet: Japánban van egy hely, ahol emberek ezrei tűnnek el évente

Iriomote Okinawa második legnagyobb szigete és a Yaeyama-szigetcsoport része, amely híres érintetlen természeti kincseiről.

Mivel földrajzilag közelebb van Tajvanhoz, mint Japán többi része, a szigeten egész évben meleg az éghajlat, így a búvárkodás, az úszás és a túrázás igen egyszerű.

A szigeten az általános látogatói sapka mellett a prefektúra kormánya megerősítette, hogy Okinawa környékén öt UNESCO világörökségi helyszínt korlátoznak a következő évben, köztük a Komi-hegyet és a Nishida-folyót.

Fontos megjegyezni, hogy Japán más országoknál lassabban nyitotta meg a kapuit a járvány után. Az ország 2022 júniusában kezdte meg az engedélyezett turisták kis csoportjainak fogadását, mielőtt négy hónappal később a teljes nyitás mellett döntöttek.

Forrás: CNN

A figyelmetekbe ajánljuk