Egy ház Izlandon.

Elképesztő a kilátás ebből az izlandi üvegházból

A távoli és extrém úti célokról ismert Off the Map Travel most egy új túrát indított, amely magában foglal néhány éjszakát egy hihetetlen üvegházban Izland lenyűgöző déli hegyvidékén.


A találóan Panorama Glass Lodge Escape névre keresztelt utazás célja, hogy a természet varázsát tárják elénk. A négynapos élmény két éjszakával kezdődik a négy üveghütte egyikében, amelyek mindössze 1,5 órányira vannak Reykjaviktól, de az ár Izland néhány lélegzetelállító természeti csodájának megtekintését is magában foglalja.

Az északi mitológia szereplőiről elnevezett kunyhókban egy kétszemélyes king size-ágyban, teljesen felszerelt konyhával és esőzuhannyal ellátott fürdőszobával várják a vendégeket. Bentről elképesztő kilátás nyílik az északi fényre, a Hekla vulkánra és a kiterjedt sarkvidéki tundrára. Mivel a terület fényszennyezéstől mentes, a csillagokat is könnyedén meglehet csodálni.

Mindezek tetejébe még egy saját szauna és pezsgőfürdő is elérhető , ahol a természet szomszédságában pihenhetünk. További bónuszként a környezetbarát kunyhókat fenntartható villamos energiával fűtik, míg a közeli forrás friss vizet szolgáltat.

A túra részeként, nekivághatsz a híres Aranykörnek. Ez a 300 kilométeres útvonal Izland három legnépszerűbb természeti látványosságát mutatja be: A Thingvellir Nemzeti Parkot, a Geysir geotermikus területet és a Gullfoss vízesést. Emellett az utolsó két napon felfedezheted Izland fővárosát, Reykjavikot, és az utolsó éjszakát egy luxusszállodában töltheted.

Az egész évben elérhető Panorama Glass Lodge Escape ára személyenként 4225 dollártól (1,5 millió forint) kezdődik, önellátás és két fő utazása esetén. A repülőjegyek plusz költséget jelentenek. Az utazás természetesen meghosszabbítható vagy testre szabható.

Forrás: Robb Report

A figyelmetekbe ajánljuk