hongkong lezárás

Lazítanak a hongkongi Covid-korlátozásokon, de még mindig nagy a szigor

Hongkong mától enyhíti a COVID-tesztekkel kapcsolatos követelményeit a beutazók számára, mivel a város – apró lépésekkel – enyhíti szigorú utazási korlátozásait.

A Travel Daily cikke szerint ugyan az utazóknak továbbra is PCR-tesztet kell végezniük az indulás előtt számított 48 órában, de a továbbiakban nem kell dokumentumokkal igazolniuk a laboratórium akkreditációját.

A város emellett eltörli a tranzitutasok számára a repülés előtti PCR-teszteket is.

A változások a mai naptól, június 1-jétől lépnek életbe, de a minimális enyhítésektől függetlenül Hongkong még mindig a világ legszigorúbb politikáját képviseli a koronavírus megfékezésére – még akkor is, ha az esetszámok már jelentős csökkenést mutatnak, a világ többi része pedig lényegében teljesen megnyitott.

Hongkong már május elejétől feloldotta a városba érkező, nem helyi lakosokra vonatkozó tilalmat, de a beutazó utasoknak továbbra is legalább hét napig karanténban kell maradniuk érkezésük után. A kormány legutóbbi bejelentése a járatok felfüggesztésének enyhítését is tartalmazta azon légitársaságok számára, amelyek gépein több pozitív teszt is volt az érkezéskor.

Június 1-jétől azok a légitársaságok, amelyek a szabályokat nem vették figyelembe, figyelmeztetésben részesülnek, és nagyjából 2500 dollár büntetésben részesülnek. Ha a fuvarozó légitársaság tíz napon belül ismét megszegi a feltételeket, öt napig nem repülhet az adott útvonalon Hongkongba.

Ha több mint öt utas tesztje lesz pozitív egy Hongkongba tartó gépen, a város már nem figyelmeztet, hanem betiltja a járatokat.


A figyelmetekbe ajánljuk