Egy szaladó kutya.

A hongkongi elit magánrepülőkön szállíttatja szőrös kedvenceit

A háziállatok is elszöknek Hongkongból, méghozzá magánrepülővel.

A Covid-19 miatt sokan úgy döntöttek, hogy elhagyják az ultramodern metropoliszt, és magukkal viszik a szőrmókjaikat is. Ennek eredményeképpen fellendülőben vannak a kifejezetten „kisállat-járatokat" kínáló magán légitársaságok.

Az elvándorlás elsősorban a szigorú hongkongi karanténszabályoknak tudható be. A helyi Amerikai Kereskedelmi Kamara által tavaly megkérdezett külföldi állampolgárok több mint 40 százaléka mondta azt, hogy a kormány drákói COVID-19 politikája miatt elhagyja a várost és máshová költözik. Ezáltal természetesen a szeretett háziállatoknak is menniük kell.

A Top Stars Air egy olyan magán légitársaság, amely a Hongkongot elhagyó szőrös utazók utazását szolgálja ki. Olga Radlynskaf alapító és igazgató a CNN-nek elmondta, hogy a légitársaság a fókuszt az üzleti vezetők magánrepüléseiről a kisállat-járatok csoportos bérlésére fordította át. Becslései szerint a cég kisállat-szállítási üzletága 700 százalékkal nőtt a járvány kezdete óta.

A kereskedelmi légitársaságok bizonytalan helyzete és az omikron-variáns miatt széles körben törölt járatok miatt a magánrepülőgépes utazás sokkal megbízhatóbbnak bizonyul.

Ráadásul a magánrepülő társaságok szorosan együttműködnek a tulajdonosokkal annak érdekében, hogy minden állat rendelkezzen a megfelelő papírokkal, hordozóval és oltásokkal, míg a kereskedelmi légitársaságok általában szigorúbb irányelvekkel rendelkeznek a háziállatok utazását illetően, és nem tudnak ilyen gyakorlatias szolgáltatást nyújtani.

A négylábú repülőgép-utazók száma az USA-ban is megugrott, két nagy légitársaság is jelentős növekedésről számolt be. A NetJets, amely 2019-ben 20 000 háziállatot fogadott, 2020-ban 4000-rel több négylábú utas szállítását biztosította, míg a VistaJet 86 százalékos ugrásról számolt be 2019 szeptembere és 2021 szeptembere között.

Az Aerial Jets nemrégiben egy Gulfstream IVSP, egy transzatlanti üzleti repülőgép charterét is megszervezte, amely akár 16 utasnak is helyet ad, csak azért, hogy egy kutya Miamiból New Yorkba repülhessen a gazdájához.

Forrás: RobbReport

A figyelmetekbe ajánljuk