görög tengerparti város épületei kék háztetőkkel

A görög hatóságok által a hét elején kiadott új kormányhatározat értelmében a Görögországban tartózkodó koronavírussal megfertőződött turistáknak nem kell karanténba vonulniuk.


A turisztikai, egészségügyi és gazdasági miniszterek által a koronavírus 2022-re vonatkozó egészségügyi protokollról kiadott határozata szerint a szállodákban nem lesznek többé karanténszobák, írja a SchengenVisaInfo.

Ez azt jelenti, hogy a vírussal megfertőződött utazóknak nem kell többé megfelelniük az önelszigetelési szabályoknak, amíg Görögországban tartózkodnak: választhatnak, hogy az általuk lefoglalt napokig karanténban akarnak-e maradni, vagy sem. Továbbá a koronavírussal fertőzött turisták is hozzáférhetnek a kompokhoz, repülőgépekhez és más közlekedési eszközökhöz, csak FFP2 vagy KN95 maszkot kell viselniük.

g\u00f6r\u00f6g tengerparti v\u00e1ros

Fotó: Alex Blajan / unsplash

Görögország május elején feloldotta az összes COVID-fertőzéssel kapcsolatos beutazási korlátozást. Azóta minden utazónak, függetlenül a származási országtól, korlátozások nélkül engedélyezték a belépést. Ennek ellenére azonban a hatóságok azt tanácsolhatják, hogy mindenki viseljen arcmaszkot a nyilvános beltéri helyszíneken, mivel az elmúlt hetekben újra egyre több koronavírus-fertőzéses eset fordult elő.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint Görögország az elmúlt hét napban 113 373 új fertőzöttet és 150 halálesetet jelentett. Ebből adódóan mindenkinek ajánlott az alapvető egészségügyi intézkedések betartása.

Panten\u00f3n Ath\u00e9nban

Fotó: Patrick / unsplash

Görögország turizmusának növekedése jóval az eurózóna átlaga felett van. A görög idegenforgalmi miniszter, Vasilis Kikilias szerint az ország idegenforgalmi ágazata várhatóan idén is fellendíti a GDP növekedését. Hangsúlyozta, hogy az érkezők száma napról napra növekszik több desztinációban is.

A World Travel Market felmérésből az is kiderült, hogy a tíz legnépszerűbb európai úti cél közül hat Görögországban található, ahol 2019-hez képest a legnagyobb növekedést regisztrálták.


A figyelmetekbe ajánljuk