Helikopter Görögországban
Fotó: Shutterstock

A görög helikopter-légitársaságnál 160 eurónál kezdődnek a jegyárak

Menetrend szerinti helikopterjárat indul Görögországban

Ha valaki szeretné felfedezni a görög Égei-szigeteket, mostantól nem kell buszra vagy hajóra szállnia, hiszen elindult Görögország első, menetrend szerinti helikopterjárata, amivel pillanatok alatt bejárhatjuk a legszebb görög tájakat.Az Égei-szigetcsoport mindig is az egyik legnépszerűbb úti célnak számított nyáron, de a megközelítésük eddig viszonylag nehézkes volt. Athénból például komppal valamivel több mint négy óra volt eljutni Szantorinire, ami azonban mostantól egy órára rövidülhet – derül ki a Robb Report beszámolójából.

Ez is érdekelhet! Görögország lassan Horvátországot is lenyomja a magyar nyaralók körében

Görögországban ugyanis elindult az első, menetrend szerinti helikopterjárat a helyi helikopter-légitársaság, a Hoper jóvoltából. A járatok a hírek szerint kezdetben tizenegy különböző célállomásra indulnak majd Görögország három népszerű turisztikai területéről: Athénból, Szantoriniről és Mykonos-ról. Az ismert célállomások között van Folegandros, Antiparos, Kea, Patmos és Ios szigete.

A Hoperrel az órák helyett csak perceket kell utazniuk a turistáknak, ráadásul egy olyan arcát is látják majd a görög szigetvilágnak, amire eddig nem volt lehetőség

– idézi a portál a légitársaság igazgatóját, Dimitris Memost.

Santorini

Santorinire is indulnak a helikopterjáratok

Fotó: Shutterstock

A jegyárak jelenleg egy útra 160 eurónál, vagyis valamivel több mint hatvanezer forintnál kezdődnek. A Robb Report információi szerint azonban a várható nagy kereslet miatt ennél minden bizonnyal többe fognak majd kerülni az utak. Természetes, hogy amit az utasok az idővel nyernek, azt a pénztárcájuk jobban megérzi majd.

Augusztusban például Athénból Tinos szigetére ugyan mindössze 42 perc alatt eljuthatunk majd helikopterrel, de ezért 380 eurót, vagyis 150 ezer forintot kell fizetnünk. Ugyanez az út komppal ugyan négy órát vesz igénybe, cserébe viszont csak 35 euróba, vagyis 13 ezer forintba kerül egy jegy.

A figyelmetekbe ajánljuk