Sky Bridge 731

A Sky Bridge 721, mint nevében is szerepel 721 méter hosszan húzódik, és 95 méterrel lóg az alatta lévő völgy felett.


Csehországban megnyílt a világ leghosszabb gyalogos függőhídja. A Sky Bridge 721, amely Prágától körülbelül 3 órányi autóútra található, 721 méter hosszan húzódik, és 95 méterrel lóg az alatta elterülő völgy fölött. A látogatók végigsétálhatnak a keskeny, lélegzetelállító hídon, miközben átkelnek egyik hegygerincről a másikra, hat főkötél és 60 szélkötél által támogatva.

A híd elkészítése összesen két évig tartott. De a Sky Bridge 721 nem csak egy szerkezet, hanem egy híd, amely az idő eszméjét közvetíti, olvasható a látványosság honlapján. A hídon való átkelés a Mlýnský-patak fenséges völgye fölött minden látogatónak egyedülálló lehetőséget nyújt arra, hogy megismerje a helyi tájat és történelmet.

A hídra szóló jegyeket előzetesen online kell megvásárolni. A gravitációt meghazudtoló magasság mellett a hídon egy interaktív játék is helyet kap, amely a terület 1938-tól 2021-ig tartó történetét integrálja. A játék egy 16 éves fiú által narrált videót, valamint egy interaktív kijelzőt is tartalmaz majd, amelyet egy okostelefonokon elérhető alkalmazáson keresztül lehet majd megtekinteni.

A teljes élmény körülbelül másfél órát vesz igénybe, és a hídon való átkelés is ugyanannyit. Az új híd a Visit Czech Republic szerint a portugáliai 516-os Arouca-hidat váltja fel, mint a világ eddigi leghosszabb függőhídját.

(Forrás: Travel+Leisure)


A figyelmetekbe ajánljuk