Repülőgép.

Végleg leszámolna az olcsó repjegyekkel az egyik legfontosabb európai ország

A francia kormány véget vetne az olcsó repülőjegyek korának, és egy másik utazási alternatíva felé terelné a lakosságot.


Az elmúlt években nagy valószínűséggel ti is találkoztatok már olyan hirdetésekkel, amelyekben pár ezer, vagy akár pár száz forintért kínáltak különböző repülőjegyeket. Nem meglepő, hogy rengetegen élnek az olcsó jegy adta lehetőségekkel, és sokan olyan desztinációkra utaznak el, amelyek mindaddig fel sem merültek a terveikben – írja a TimeOut.

Ez azonban nagyon nem tetszik a franciáknak, és mindent megtesznek azért, hogy az utazási szokások gyökeresen átalakuljanak.

Na de miért változtatnának a gallok a jelenlegi rendszeren? A válasz egyszerű: a Föld miatt.

Ez is érdekelhet: Csúnyán ráfázhatunk, ha nem tudjuk a specifikus közlekedési törvényeit ennek az országnak

Clément Beaune, a francia közlekedési miniszter nemrégiben a L'Obsnak adott interjújában kifejtette, hogy szerinte olcsó repülőjáratok többé nem jelentenek életképes közlekedési opciót, legfőképp a klímaválság miatt. Beaune szerint az ultraalacsony repülőjegyárak „nincsenek összhangban a bolygó árával".

P\u00e1rizs.

Léonard Cotte/Unsplash

A miniszter ezután elmondta, hogy a kormányuk nemsokára egy olyan javaslatot kíván tenni az Európai Uniónak, ami „leszámolna” az európai low cost-jegyekkel.

Nagyon úgy tűnik, hogy a franciák nemcsak beszélnek, hanem cselekednek is, nemrégiben ugyanis megszűntettek három Párizsból – ahol a legendás Louvre is található – induló fontos belföldi járatot is, hogy ezzel is inkább a környezetbarátabb vonatozás felé tereljék a lakosságot.

Apropó vasút, a helyi hatóságok állítólag komolyan fontolóra vették a többek között Németországban, Portugáliában és Magyarországon is használt országbérlet bevezetését – sőt, a nyáron már egy ehhez hasonló programot ki is próbáltak.

A figyelmetekbe ajánljuk