Jobb, ha lefotózod a bőröndödet, mielőtt feladod a repülőgépre – ez az oka
pile of luggages

Jobb, ha lefotózod a bőröndödet, mielőtt feladod a repülőgépre – ez az oka

Egy hatalmas fejfájástól és pénztől mentheted meg magad.


Az utazásra való felkészülés mindig hosszú és fárasztó meló. Biztosítás elrendezve, pótzokni bedobva, de sokszor egy valamiről megfeledkezünk. Fontos, hogy lefényképezzük a poggyászunk tartalmát és minden részletét.

Mivel a légitársaságok a késésekkel, sztrájkokkal és elveszett poggyászokkal teli nyárból próbálnak lábadozni, a poggyászok kinézetének igazolása segíthet abban az esetben, ha a feladott csomagunk nem érkezik meg a célállomásra, vagy esetleg sérülten kapjuk kézhez.

Photo by Liu Revutska on Unsplash

A légitársaságok kötelesek kártalanítani az utasokat, ha csomagjaik megsérülnek, késnek vagy elvesznek. Illetve kötelesek megtéríteni az utasoknak az ésszerű, ellenőrizhető és járulékos költségeket, amelyek a poggyászuk késése miatt merülnek fel.

Ha úgy tűnik, hogy a poggyászod végleg elveszett, jelentkezz be a légitársaságodnál, mivel a szabályok légitársaságonként eltérőek. A legtöbb repülés után öt és tizennégy nap között nyilvánítja elveszettnek a poggyászt.

Az AirHelp utasvédő honlap azt is tanácsolja, hogy érdemes fotót készíteni közvetlenül a becsekkolása előtt. Ez segíthet a légitársaság személyzetének lenyomozni, hogy hol lehetnek a csomagok – rossz gépen, az indulási repülőtéren hagyva, vagy valahol a kettő között.

A figyelmetekbe ajánljuk