A 2019-es Bocuse d'Or főzőverseny

2022-ben Magyarország ad otthont a Bocuse d’Or európai szuperdöntőjének

A Magyar Turisztikai Ügynökség reményei szerint a világhírű séfverseny segíthet a koronavírus járvány miatt bajba jutott turisztikai szektornak kikecmeregni a gödörből.


Jövő márciusban Budapesten rendezik a Bocuse d'Or európai szuperdöntőjét, ahol a zsűri kiválasztja azokat a séfeket, akik részt vehetnek a 2023-as lyoni világdöntőn – írja az MTI.

2016 után másodjára ad otthont Magyarország a világhírű főzőversenynek, a megmérettetésen 20 ország topséfjei mérkőznek meg egymással a világdöntőbe jutásért.

A budapesti megmérettetésen – csakúgy, mint 2016-ban – ismét magyar alapanyagokkal dolgozhatnak majd a résztvevők, ami remek lehetőséget kínál arra, hogy a nagyközönség jobban megismerje a hazai ízeket.

Szaniszló Róbert, Getty Images

A közlemény kiemeli, hogy mivel a Bocuse d'Or a világ egyik legismertebb főzőversenye, az esemény komoly reklámértékkel bír a főváros számára. Az idelátogató turisták az itt szerzett pozitív élmények miatt remélhetőleg később is visszatérnek Magyarországra, amely nagy segítség lehet a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került hazai turizmus szektornak.

A Turisztikai Ügynökség szerint reális esély van arra, hogy a 2016-os győztes, Széll Tamás után újabb magyar séf méretesse meg magát Európa legjobbjai között.

A figyelmetekbe ajánljuk