Majdnem sikerült, de végül mégsem nyitja meg határait a Fülöp-szigetek

Majdnem sikerült, de végül mégsem nyitja meg határait a Fülöp-szigetek

A Fülöp-szigetek az új COVID-19 variáns terjedése miatt lezárta a külföldi turisták előtt a határait.


A tervek szerint az ország december 1-jétől fogadta volna a zöldlistán szereplő országok nemzetközi turistáit, azonban két nappal az újranyitás előtt az IATF-EID (Inter-Agency Task Force for the Management of Emerging Infectious Diseases) visszalépett, és két héttel elhalasztotta az újranyitást.

Egyelőre csak a visszatérő filippínók és a zöld és sárga listás országokból érkező, hosszú távú vízummal rendelkezők léphetnek be a Fülöp-szigetekre. Az ország frissítette a vörös listán szereplő országokat is, köztük a dél-afrikai országokat és az európai nemzeteket, mint például Ausztria, Csehország, Magyarország, Hollandia, Svájc, Belgium és Olaszország.

Az IATF új szabályokat is bevezetett, amelyek szerint a zöld országokból érkező, negatív RT-PCR-teszttel rendelkező, teljesen beoltott utazóknak három nap karanténban kell maradniuk, a nem és részben beoltott utazóknak pedig öt napot kell karanténban tölteniük. A karantén után minden érkező utast tesztelni fognak. Ha negatív, akkor hazaengedik őket, de a 14. napig karatént kell tartaniuk.

Fülöp-szigetek azonban nincs egyedül azzal, hogy az Omicron fenyegetése miatt lezárja határait vagy esetleg korlátozásokat vezet be azokkal az országokkal szemben, ahol a variáns felbukkant.

(traveldailymedia)

A figyelmetekbe ajánljuk