A Maldív-szigetekhez tartozó Rangali-sziget Conrad nevű komplexuma felülnézetből

Bár a következő hónapokban valószínűleg többnyire be kell érnünk a magyarországi vízparti élményekkel, azzal nem ártunk senkinek, ha képzeletben messzi tájakon lubickolunk – az óceánban, a vízeséseknél vagy épp egy barlang gőzfürdőjében.


Szoba a víz alatt: Rangali-sziget, Maldív-szigetek

Nem mintha a Maldív-szigeteken nyaralók nem lennének minden pillanatban a kristálytiszta víz közelében, a Rangali-szigeti Conrad Hotel a vízre épített, méltán népszerű bungalóknál is tovább lépett a víz közelebb „hozásában". A 2018 novemberében nyíló új szárnyat egyenesen a víz alá építették, természetesen üvegfalakkal, hogy a vendégek ne csak megcsodálhassák a vízi élőlényeket, hanem szinte maguk is a türkiz tenger részévé váljanak. A szobák mellett étterem is helyet kapott, így aki jobban érzi magát a földön, mint alatta, egy gyors vacsora erejéig kipróbálhatja a tropicariumszerű, csak annál még egzotikusabb, lenyűgözőbb és látványosabb élményt.

Türkiz medencék: Kuang-szi, Laosz

Kuang-szi v\u00edzes\u00e9s Laoszon

Kuang-szi vízesés Laoszon

Unsplash

Bámulatosan szép dzsungel, benne egy vízeséssel, melynek türkiz színű vize egyik medencéből a másikba ömlik: ez Laosz egyik legközkedveltebb látványossága, a Kuang-szi-vízesés, mely az ország északi részén, Luangprabang városától mindössze 29 km-re fekszik. A decembertől áprilisig tartó időszakban a legjobb felkeresni, körülbelül 60 perc alatt körülsétálható, mivel azonban némelyik medencében fürdőzni is szabad, érdemes a megmártózásra is időt szánni, hiszen nem mindennapi élmény.

Cseppkőbarlang-wellness: Monsummano Terme, Olaszország

Ki gondolná, hogy Toszkána egyik legmenőbb wellness-központja épp a föld mélyén található? A Grotta Giusti barlangjai egy 19. századi Toszkán villa alatt bújnak meg, és a bennük feltörő forró forrásvíz természetes gőzfürdővé alakította a cseppkövekkel ékesített kamrákat. De kipróbálhatjuk még a lebegőfürdős terápiát, a víz alatti hidromasszázst, sőt akár búvárleckéket is vehetünk a különleges helyen, s mindezt a barlangok fölötti mediterrán villa 64 szobájának egyikében pihenhetjük ki. Ha mégis elunnánk magunkat a nagy pihenésben, jó hír, hogy Firenze kevesebb, mint egy órára található.

Ebéd a vízesésnél: Tiaong, Fülöp-szigetek

Asztalokn\u00e1l \u00fcl\u0151 emeberek a F\u00fcl\u00f6p-szigeteken tal\u00e1lhat\u00f3 Tiaongban egy v\u00edzes\u00e9s melletti \u00e9tteremben

1firstasia.com

A Fülöp-szigeteki Villa Escudero egy régi pálmaültetvényen kialakított hotel, amely nem is a szobáiról, hanem elsősorban az étterméről nevezetes. Ez ugyanis közvetlenül egy vízesés mellé került, és az asztalok, székek, valamint a vendégek lába is belelóg a hömpölygő vízfolyamba. Az étteremben a látogatók hosszú bambuszasztalok mellett egyszerű, hagyományos helyi fogásokat élvezhetnek.

Ahol delfinekkel aludhatunk: változó vizek

A plusz egy ajánlatunk nem egy konkrét ország konkrét helyszíne, hanem egy különleges hajó. Egy luxus hajóútban ma már nincsen semmi különös – gondolhatnánk, ám a neves francia hajós vállalat, a Ponant ismét kitalált valami újat. Amellett, hogy legújabb hajójuk, a Le Champlain – természetesen – minden földi jóval fel van szerelve, Blue Eye nevű víz alatti lounge-a tengerre (vagy inkább tengerbe) néző ablakain keresztül kényelmesen szemlélhetjük a hajót körbevevő víz alatti életet. A hajótestre kamerákat is szereltek, amelyek élő tudósítását is nyomon követhetjük a Blue Eye kivetítőin, sőt a különleges hangrendszer révén bele is hallgathatunk a delfinek és bálnák beszélgetésébe. A hajót természetesen Jules Verne Nautilusa ihlette.

A figyelmetekbe ajánljuk