Egy szürke repülő az égen.
Míg az indulás előtti vizsgálatok enyhítése a többször beoltott beutazó utasok esetében üdvözlendő, a fennmaradó szabályok úgy tűnik, hogy az utazási ágazatot – mind a foglalási számok, mind a bevételek szempontjából – továbbra is megviseli.

A Holiday Extras nevű vállalat új elemzése szerint a világjárvány kezdete óta 129 millió utazás veszett oda a járvány miatt, de ebből a 129 millióból 45 millió nyaralás a kormányok által bevezetett bürokrácia és korlátozó utazási szabályok miatt lett lemondva.

Ez a 129 millió lemondás 100 milliárd angol font (430 milliárd forint) értékű veszteséget okozott az utazási ágazat és a gazdaságok számára.

2020 márciusa óta a Holiday Extras rendszeresen megkérdezi a brit utazókat, hogy terveznek-e repülni, és ha nem, mi tartja vissza őket a tengerentúli utazástól.

A vállalat piackutatása 2021 vége óta azt mutatja, hogy a brit nyaralókat elsősorban az utazási szabályok kiszámíthatatlan változása tartja vissza az utazástól, és nem maga a vírus.

A legutóbbi, szeptemberben és decemberben végzett felmérés során a válaszadók több mint fele (59%) mondta azt, hogy az állandóan változó kormányzati szabályok tartják vissza az utazástól, a fennmaradó tömeg pedig vagy magától a vírustól fél, vagy egyszerűen lezárták az általa preferált úticélt a külföldiek előtt.

Forrás: Travel Daily

A figyelmetekbe ajánljuk