Ez pedig azt is jelenti, hogy 6800 év múlva vissza fog térni újra egy második körre.


Az üstökösöket leginkább nagy koszos hógolyókként szokták leírni, amik a külső csillagrendszerben formálódnak, amikor pedig közel kerülnek a Naphoz, fényessé válnak és látványos csíkot húznak. Ugyanakkor amikor közel kerülnek a bolygónknak hőt adó égitesthez, többnyire megsemmisülnek, ahogy ez történt több üstökössel is az utóbbi években, amelyek közel kerültek a Földhöz. Ez elsősorban a hőnek köszönhető, de mellette a gravitációs nyomás is számít.

Az 5 kilométer széles NEOWISE, ami 1997 óta a legfényesebb üstökös, amit szabad szemmel is láthattunk a Földről, 43 millió kilométerre került a Naphoz, a legújabb teleszkópfelvételek alapján pedig a legtöbb üstökössel szemben nem semmisült meg, simán túlélte a közelséget. Az akkor még C/2020 F3-ként elnevezett üstököst még márciusban fedezték fel és most augusztusban jutott a legközelebb a Naphoz – írja a Gizmodo.

Friss

NASA, ESA, STScI, Zili Shen (Yale), Pieter van Dokkum (Yale), Shany Danieli (IAS)

Sötét anyag nélküli galaxisra bukkant a Hubble

A sötét anyag minden kétséget kizáró hiányát azonosította az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA Hubble űrteleszkópja egy ultradiffúz galaxisban (UDG).

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Hazánkban forgatják a népszerű Netflix-sorozat következő évadát

Midsommar, Árnyék és Csont, Borderlands pár szuperprodukció, amit a közelmúltban forgattak hazánkban, és úgy tűnik nincs megállás!
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Peruban nyert díjat Felméri Cecília filmje, a Spirál

Nem ez az első nemzetközi filmes díj, amit sikerült elnyernie a rendező lélektani krimijének.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk