Baseball sapkás férfi áll egy kráter szélén
Az emberiség legnagyobb félelmei közé tartozik, hogy egy meteoritbecsapódás miatt egész fajunk kihal. Bár ez a katasztrófa távolinak tűnik, a múlt azt mutatja, hogy nagyon is valós a veszély.

Egy múltbéli példa a Szíria középső részén fekvő ősi nomád település, Tell Abu Hurejra, melyet a Santa Barbara-i Kalifornia Egyetem kutatócsoportjának eredményei alapján egy üstökös pusztíthatott el – tudtuk meg a SciTechDaily beszámolójából. A településen végzett kutatás során vett minták alapján Tell Abu Hurejra olyan extrém hőhatásnak volt kitéve,ami sem emberi tevékenységhez, sem vulkáni aktivitáshoz nem köthető. A kutatást végző James Kennett és csapata ezt a különös tényt vizsgálva jutottak arra megállapításra, hogy körülbelül 12 ezer évvel ezelőtt egy naprendszerbeli égitest ütközhetett bolygónk ezen pontjára.

Szakértők egy csoportja úgy véli, ez a becsapódás jelentősen átalakíthatta Földünket, s ennek jeleit több helyen is azonosították már. A kutatócsoport szerint a település szinte biztos, hogy teljesen elpusztult a katasztrófában, Kennett pedig azt is hozzátette, hogy a forróság akkora lehetett, hogy egy autó alig egy perc alatt szinte teljesen elolvadt volna.


A figyelmetekbe ajánljuk