Az emberiség legnagyobb félelmei közé tartozik, hogy egy meteoritbecsapódás miatt egész fajunk kihal. Bár ez a katasztrófa távolinak tűnik, a múlt azt mutatja, hogy nagyon is valós a veszély.

Egy múltbéli példa a Szíria középső részén fekvő ősi nomád település, Tell Abu Hurejra, melyet a Santa Barbara-i Kalifornia Egyetem kutatócsoportjának eredményei alapján egy üstökös pusztíthatott el – tudtuk meg a SciTechDaily beszámolójából. A településen végzett kutatás során vett minták alapján Tell Abu Hurejra olyan extrém hőhatásnak volt kitéve,ami sem emberi tevékenységhez, sem vulkáni aktivitáshoz nem köthető. A kutatást végző James Kennett és csapata ezt a különös tényt vizsgálva jutottak arra megállapításra, hogy körülbelül 12 ezer évvel ezelőtt egy naprendszerbeli égitest ütközhetett bolygónk ezen pontjára.

Szakértők egy csoportja úgy véli, ez a becsapódás jelentősen átalakíthatta Földünket, s ennek jeleit több helyen is azonosították már. A kutatócsoport szerint a település szinte biztos, hogy teljesen elpusztult a katasztrófában, Kennett pedig azt is hozzátette, hogy a forróság akkora lehetett, hogy egy autó alig egy perc alatt szinte teljesen elolvadt volna.


Friss

Hazánkban forgatják a népszerű Netflix-sorozat következő évadát

Midsommar, Árnyék és Csont, Borderlands pár szuperprodukció, amit a közelmúltban forgattak hazánkban, és úgy tűnik nincs megállás!
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Peruban nyert díjat Felméri Cecília filmje, a Spirál

Nem ez az első nemzetközi filmes díj, amit sikerült elnyernie a rendező lélektani krimijének.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért fáj annyira a visszautasítás

Előfordulhat, hogy nem kerültünk be az iskolai sportcsapatba, vagy épp szakítottak velünk. Ilyenkor nagyon fáj a visszautasítás érzése. Vajon miért?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk