Az emberiség legnagyobb félelmei közé tartozik, hogy egy meteoritbecsapódás miatt egész fajunk kihal. Bár ez a katasztrófa távolinak tűnik, a múlt azt mutatja, hogy nagyon is valós a veszély.

Egy múltbéli példa a Szíria középső részén fekvő ősi nomád település, Tell Abu Hurejra, melyet a Santa Barbara-i Kalifornia Egyetem kutatócsoportjának eredményei alapján egy üstökös pusztíthatott el – tudtuk meg a SciTechDaily beszámolójából. A településen végzett kutatás során vett minták alapján Tell Abu Hurejra olyan extrém hőhatásnak volt kitéve,ami sem emberi tevékenységhez, sem vulkáni aktivitáshoz nem köthető. A kutatást végző James Kennett és csapata ezt a különös tényt vizsgálva jutottak arra megállapításra, hogy körülbelül 12 ezer évvel ezelőtt egy naprendszerbeli égitest ütközhetett bolygónk ezen pontjára.

Szakértők egy csoportja úgy véli, ez a becsapódás jelentősen átalakíthatta Földünket, s ennek jeleit több helyen is azonosították már. A kutatócsoport szerint a település szinte biztos, hogy teljesen elpusztult a katasztrófában, Kennett pedig azt is hozzátette, hogy a forróság akkora lehetett, hogy egy autó alig egy perc alatt szinte teljesen elolvadt volna.


Friss

Íme Mariah Carey új karácsonyi dala Ariana Grandéval és Jennifer Hudsonnel

Ha karácsony, akkor Mariah Carey, ezúttal bónusz Ariana Grandéval és Jennifer Hudsonnel.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk