Az űrben nyaralhatunk pár év múlva?

Úgy tűnik egyre többen veszik fontolóra az űrszállodák ötletét, most pedig az Orbital Assembly Corporation állt elő egy forradalmi tervvel. A kérdés csupán annyi: ez valóban létrejöhet?Az Orbital Assembly Corporation bejelentette, hogy megkezdi a 2026-os első űrszálló építését. A Voyager állomás, azonban nem csupán egy hagyományos szállás marad: étterem, mozi és gyógyfürdő is várná a turistákat– számolt be róla a The Washington Post.

Orbital Assembly Corporation

A bemutatott látványtervek alapján a szálloda olyan lesz, mint egy hatalmas óriáskerék, amelynek külső gyűrűje liftekkel csatlakozik a szerkezet középső részéhez. Noha a szobák számát egyelőre még nem tudni, a Washington Post. szerint a szálloda legfeljebb 280 vendég befogadására lesz képes, akiknek a nem mindennapi nyaraláshoz egy szigorú űrképzésen kell részt venniük, és a személyzet 112 tagjának.

A szálloda luxussal és kényelemmel szeretné meglepni az utazókat, akik az űrszállodában étteremben ehetnek, mozizhatnak, edzhetnek, gyógyfürdőben relaxálhatnak, sőt még vásárlásra is lesz lehetőségük. Ezen felül pedig űrsétát is tehetnek. Egy szó, mint száz ez egy luxus üdülőhely lenne, ami történetesen a Föld körül kering.

A szobaárakról pontos információk még nincsenek, de, ahogy az sejthető: egy űrutazás nem olcsó mulatság. A Voyagerre egy három és fél napos utazása várhatóan 5 millió dollárba kerül majd. De még ez is mindig sokkal olcsóbb, mint az az 55 millió dollár, amely egy magánpolgárnak a Nemzetközi Űrállomásra való utazás kerül.

A figyelmetekbe ajánljuk