A legénység év végi élelme mikrogravitációs körülmények között retek volt, amit speciális környezetben nevelgettek egy erre kialakított kamrában először az ISS történetében.
Korábban is már elfogyasztottak hasonló ételeket: űrsalátától kezdve számos zöldséget termesztettek az ISS-en, amiket egy ottani kutatólaboratóriumban nevelgettek. A mostani menüre 27 napot kellett várni, ugyanis ennyi idő alatt értek be a Techshot elnevezésű cég speciális retkei.
A legénység ezzel nem csak fontos, tápanyagokban gazdag ételt fogyasztott, hanem tudományosan és pszichológiailag is hasznos volt az étkezés. Előbbinél azért, mert számos űrkutatásban segítségül szolgálhat a hasonló körülmények között termesztett élelmek, amik a későbbi önellátó küldetéseknél lehetnek fontosak – nem véletlenül fog a NASA további vizsgálatokat végezni a megmaradt zöldségeken a Földre való visszatérésük után.
NASA
Pszichológiailag pedig az űrhajósokra hathat pozitívan. Általában ugyanis minden nap ugyanazt az előre csomagolt ételt kell enniük, ami hosszabb idő után pszichésen megterhelheti az embert a monotonitás miatt – nem beszélve a szervezetre gyakorolt hátrányos hatásairól. A helyben termesztett zöldségek viszont mentálisan és egészségügyileg is kedvezően hathat rájuk, mivel kizökkenti őket az egyhangú helyzetből.
NASA
A most nevelgetett retkeket a NASA engedélyével fogyaszthatta el a legénység. Összesen 9-et ettek meg és 10-et pedig lefagyasztottak a NASA vizsgálataihoz. Elmondásuk szerint külsőre nem különböznek a földi társaiktól. Sőt, ízre még jobban is ízlett nekik.