repülő könyv egy könyvesboltban vagy könyvtárban vagy valami helyen ahol nagyon sok könyv van

Furcsa témájú könyvtrilógiájának nem csak a kiadásáért folyt harc, de a megfilmesítési jogokat is megvették már előre.


Annabel Steadman, szerzői művésznevén A.F. Steadman regénysorozatáért licitháború folyt a legnagyobb kiadók között, melyet végül a Simon & Schuster nyert meg. Pontosan nem tudni, mennyiért keltek el a kiadási jogok, az viszont biztos, hogy milliós összeget fizetnek a triológiáért cserébe. Ilyen magas összeget eddig még sose kapott olyan szerző, akinek még előtte nem jelent meg semmije. Ez egy új rekord, főleg, hogy a megfilmesítési jogaira máris lecsapott a Sony Pictures.

A.F. Steadman

Sony Pictures

Steadman egyébként eredeti szakmája szerint ügyvéd. Már 2013-ban megszületett a széria ötlete, sőt le is írta azt, ám végül inkább ügyvédi karrierjére koncentrált. 2017-ben aztán mégis úgy döntött, hogy követi az álmait és beiratkozott a Cambridge-i Egyetemre kreatív írást tanulni, ekkor vette elő újra történetét, ami most milliomossá tette.

A Skandar and the Unicorn Thief című könyvszéria egy olyan világban játszódik, amiben az unikornisok vérszomjas állatok, tehát közelükbe menni gyakorlatilag életveszélyes. Mindössze néhány különleges unikornislovas tudja megszelídíteni őket. A történet hőse, Skander Smith is unikornislovasnak tanul, amikor valaki ellopja a világ legértékesebb unikornisát – írja az Independent.

A figyelmetekbe ajánljuk