space gray iPhone X smartphone turned on

Egy névtelen hacker kiszivárogtatott mindent a népszerű streamerplatformról, beleértve jelszavakat, forráskódot és streamerek bevételi adatait.


Meghackelték az egyik legnépszerűbb streamer platformot, az Amazon tulajdonában levő Twitch-t. A 4chanre töltöttek fel egy torrentfájlt, ami a platfom 125 gigányi adathoz vezetett, a poszt szerzője azzal indokolta tettét, hogy a Twitch közössége toxikus és szeretne némi zűrzavart okozni az online videószolgáltatók versenyében.

A VideoGamesChronicle információi szerint a Twitch tudott a hackelésről, az adatokat pedig vélhetően két nappal posztolásuk előtt lopták el, vagyis nagyon frissek. A kiszivárgott adatok közt megtalálni a platform teljes forráskódját és számtalan egyéb kapcsolódó termékét. Például az Amazon Games Studios Steam vetélytársnak szánt Vaporjének egy ki nem adott verzióját is.

Emellett az adatok közt többen megtalálták a streamerek fizetési adatai 2019-től kezdődően. Továbbá a felhasználók jelszavai is kiszivárogtak. Éppen ezért ha van Twitch-fiókod, akkor mindenképpen változtasd meg a jelszavadat, továbbá állíts be kétfaktoros bejelentkezést. Ugyanis előfordulhat, hogy a te személyes adataid is veszélyben vannak.


A figyelmetekbe ajánljuk