A Deadpool írói sorozatot csinálnak a Twisted Metalból

Nem lesz túl hű viszont a játékok sztorijához, inkább csak inspirálódik belőlük.


A PlayStation pár éve létrehozta a PlayStation Productions stúdiót, hogy a Marvel sikerét követve ráfeküdhessen a filmadaptációkra úgy, hogy közben kézben az irányítása alatt is tarthassa a film készülését. Az első játékadaptáció az Uncharted-szériából készült Tom Hollanddel a főszerepben, most pedig egy másik népszerű címüket is megfilmesítik.

A két Zombielandet és Deadpoolt író Rhett Reese és Paul Wernick páros ugyanis sorozatot fejleszt a Twisted Metal játékszériából. A játék egy Calypso nevű figuráról szól, aki ráveszi az embereket, hogy őrült autócsatákban csapjanak össze egymással, a győztesnek pedig teljesíti a legnagyobb kívánságát igencsak gonosz, nem túl fair módon.

Az adaptáció ugyanakkor nem követi az eredeti sztoriját, mint inkább a játékból inspirálva írnak saját sztorit. A sorozat egy nagyszájú, adrenalinmániás sofőrről szól, akire egy jobb élet vár, ha az posztapokaliptikus veszélyzónán keresztül leszállít egy csomagot. Természetesen a veszélyzóna azért veszélyzóna, mert a játékból ismert karakter meg akarják őt ölni. A széria vezetőírója Michael Jonathan Smith, a Cobra Kai írója lesz.

(Forrás: A.V. Club)


A figyelmetekbe ajánljuk