Ijesztően élethű ennek a robotnak az arckifejezése

Ijesztően élethű ennek a robotnak az arckifejezése

Tavaly az Engineered Arts brit székhelyű robotikai vállalat hatalmas feltűnést keltett egy lenyűgöző kreálmánnyal, a rendkívül furcsa arckifejezésű humanoid robottal. Most pedig visszatért, és a valaha látott legrealisztikusabb arckifejezések széles skáláját mutatta be.

Egy új videóban az Ameca humanoid 12 új működtetőelemet mutat be, amint egy tükörbe bámul, arcáról pedig a hitetlenség, az undor, a fájdalom és a sajnálkozás olvasható le.

Ez pedig egy újabb fantasztikus demonstrációja a csúcstechnológiás robotika erejének.

Honlapján az Engineered Arts azt állítja, hogy az Ameca a világ legfejlettebb humanoid robotja, amely az ember-robotikai technológia élvonalát képviseli. Célja, hogy a kutatók – és a rendezvényre látogatók – tanulmányozhassák az ember és a robotok közötti interakciót.

A robot már számos rendezvényen megjelent. Januárban az Engineered Arts még a Las Vegas-i CES-en is bemutatta alkotását.

Mindannyian láttuk a filmekben, mindannyian láttuk az 'Én, a robot' és az 'AI mesterséges intelligencia' című filmeket. És hirtelen ez valósággá vált

– nyilatkozta Morgan Roe, az Engineered Arts üzemeltetési igazgatója.

Roe azt is hozzátette, hogy az Ameca leginkább a szolgáltató robotika területén fog szolgálni, és még tíz-húsz évig nem fog valódi emberekkel keveredni.

(Futurism)


A figyelmetekbe ajánljuk