UFO és ember

A NASA újra üzenetet küldött a földönkívülieknek

A tudósok 1974 óta írnak üzeneteket a földönkívülieknek, de – tudomásunk szerint – eddig nem sok választ küldtek vissza.

Az emberiség azonban nem adja fel. Kutatók újabb üzenetet „írtak", amelyet a mostanában küldenek majd az űrbe a feltételezett földönkívülieknek – írja a Futurism a Scientific American cikke alapján. A tudósok az üzenetről további részleteket közöltek egy március elején megjelent tanulmányban.A Beacon in the Galaxy (BITG) nevű üzenetet a NASA egyik űrközpontjának kutatója, Jonathan Jiang és munkatársai dolgozták ki.

A tanulmány szerint egy frissített, bináris kódolású üzenetet fejlesztettek ki a Tejútrendszer galaxisában lévő földönkívüli intelligenciáknak. A javasolt üzenet alapvető matematikai és fizikai fogalmakat tartalmaz egy univerzális kommunikációs eszköz létrehozásához.

Tartalmaz továbbá egy aranyos kis grafikát két emberről, kiegészítve egy anatómiai leckével, valamint részletekkel a DNS-ről, a periódusos rendszerről és egy felhívással, amiben megkérik a fogadót, hogy válaszoljon.

Sheri Wells-Jensen, a Bowling Green Állami Egyetem docense, a csillagközi üzenetek szakértője szerint a tudósok is ugyanazokon a kérdéseken töprengenek a földönkívüliekkel kapcsolatban mint mások.

Ha lehetőségünk lenne beszélgetni egy földönkívülivel, mit mondanánk? Megpróbálnánk összebarátkozni velük, vagy elbújnánk félelmünkben?

Részben ezért is nehéz megegyezni abban, hogy mit küldjünk az idegen életformáknak.

Én nem félek egy megszálló hordától, de mások igen. És csak azért, mert én nem osztom a félelmüket, még nem teszi lényegtelenné az aggodalmaikat. A mi felelősségünk, hogy megküzdjünk ezzel, és minél több embert bevonjunk ebbe

– mondta Wells-Jenson

A Futurism cikke szerint ugyan még a válaszra sincs szinte semmi esély, de a múltban észleltünk már olyan rádiójeleket a mélyűrből, amelyek – legalábbis kezdetben – felvetették a gyanút, hogy azokat egy intelligens civilizáció küldhette. Egyes tudósok még azt is feltételezték, hogy az idegenek pusztán a csillagok fényével kommunikálhatnak.


A figyelmetekbe ajánljuk