justin bieber met gala 2021

Miután hirtelen lemondta a Justice World-turné megannyi koncertjét, Justin Bieber elárulta az okát is. A fiatal énekesnél Ramsay Hunt-szindrómát diagnosztizáltak, ennek következtében pedig lebénult a fél arca.


Amikor egy szupersztár lemondja a világkörüli turnéjának jó néhány fellépését a rajongók valószínűleg jogosan várják el, hogy nyomós oka legyen. Hiszen ők hónapok, akár évek óta várják azt az egyetlen estét, amikor kedvencüket láthatják. Justin Bieber ennek ellenére először tartózkodott attól, hogy pontosan elmondja a fanoknak, miért maradnak el a koncertek.

A lemondásokat bejelentő Instagram Story-nyilatkozatában az énekes csak annyit mondott, hogy „betegsége egyre rosszabbodik", hozzátéve, hogy „ szigorú orvosi utasítás" miatt volt kénytelen elhalasztani a bulit. Néhány nappal később azonban Bieber visszatért az Instagramra, hogy felfedje betegsége valódi mértékét.

Szerettelek volna tájékoztatni titeket arról, hogy mi történt. Valószínűleg láthatjátok az arcomon. Ez a Ramsay Hunt nevű szindróma, egy vírusból ered. Megtámadta a fülemben lévő idegeket, illetve az arcidegeimet, ami az arcom bénulását okozta. Látszik, hogy a jobb szemem nem pislog. Nem tudok mosolyogni az arcomnak ezzel az oldalával és a jobb orrlyukam sem mozog, szóval teljesen lebénült az arcomnak ez az oldala

– mondta a videóüzetben az énekes.

A Ramsay-Hunt szindróma egy olyan ritka betegség, amelynél a fülkagylón, illetve a hallójárat területén herpeszes hólyagok jelennek meg, amit nagyfokú fülfájdalom előz meg, illetve bekövetkezik az azonos oldali arcideg bénulása is. Kórokozója ugyanaz a (herpeszvírusok közé tartozó) Varicella zoster vírus, amely gyerekkorban bárányhimlőt, felnőtteknél pedig övsömört okoz. Azért alakulhat ki, mert a bárányhimlőből, illetve övsömörből való felépülés után a fertőzést okozó vírus továbbra is a szervezetben marad, az immunrendszer gyengülésekor pedig aktivizálódhat.

A szindrómával diagnosztizált emberek többsége képes a teljes felépülésre, de ez hetektől akár hónapokig is eltarthat. A részleges bénulás mellett a betegség erős szédülést és hallásvesztést is okozhat, ami ritka esetekben maradandóvá válhat.

Az énekes természetesen megígérte a rajongóknak, hogy mindent megtesz a felépüléséért és bepótolják a koncerteket:

Ezt az időt arra fogom felhasználni, hogy pihenjek és kikapcsolódjak, és újra 100%-os legyek, hogy azt csinálhassam, amire születtem

(TheCut)

A figyelmetekbe ajánljuk