föld a holdról nézve

2030-ban már a Holdon dolgozhatunk – állítják a NASA tudósai

A NASA egyik munkatársa szerint az emberek 2030-ra már a Holdon élhetnek és dolgozhatnak.Embereket fogunk küldeni a Hold felszínére, akik ott fognak élni és tudományos munkát végezni

– mondta Howard Hu, az amerikai űrügynökség Orion-programjának vezetője a BBC Sunday című műsorában.

Ez is érdekelhet: Ha már költöznünk kell, a Hold jobb választás, mint a Mars

A NASA a múlt héten sikeresen elindította új, nagy teljesítményű Space Launch System (SLS) rakétáját, amely az Orion űrhajót a Hold felé indította. A többször elhalasztott indítás elindította a NASA Artemis-misszióját, amely csaknem 50 év után az első jelentős lépés az embereknek a Holdra való visszatérése felé.

Az Orion ezúttal személyzet nélküli, mivel a cél az, hogy teszteljék, képes-e egy kapszulát a Holdra, majd vissza juttatni. Legközelebb azonban várhatóan űrhajósokat is magával visz majd az égitest körül keringő űrhajó. Ha minden jól megy, akkor ugyanezzel az űrhajóval 1972 óta először embereket juttathatnak a Hold felszínére, köztük az első női űrhajóst.

A jelenlegi tervek szerint a legénység a Hold déli pólusának közelében száll le, ahol körülbelül egy hetet töltenek majd vízre utaló jelek keresésével. Ha megtalálják az értékes folyadékot, akkor azt a Mars felé tartó rakéták üzemanyagaként használhatják fel.

Ez pedig azt jelentené, hogy állandó emberi településeket kellene építeni a bányászati és tudományos tevékenységek támogatására.

Ez is érdekelhet: 1110-ben eltűnt a Hold az égről, most derült ki, hogy miért

Ez az első lépés a hosszú távú mélyűri kutatás felé, nemcsak az Egyesült Államok, hanem a világ számára is

– tette hozzá Hu.

A figyelmetekbe ajánljuk