Egy robot zongorázik.

A Google hamarosan kifejlesztheti az emberi szintű mesterséges intelligenciát

A mesterséges intelligencia kutatói megerősítették azt az elképzelést, hogy még életünkben találkozhatunk a mesterséges általános intelligenciával (AGI), vagyis olyan mesterséges intelligenciával, amely képes mindenre, amire az ember.


A Google DeepMind vezető kutatója, Dr. Nando de Freitas a TheNextWeb cikkírója, Tristan Greene által közzétett pesszimista véleménycikkre reagálva bátran kijelentette, hogy „a játéknak vége", és ahogy a mesterséges intelligenciát skálázzuk, úgy fogunk közeledni az AGI-hoz is.

Greene cikke azt a viszonylag mainstream érvet képviselte, hogy a gépi tanulásban az elmúlt évtizedekben elért lenyűgöző fejlődés ellenére kizárt, hogy még életünkben emberi szintű mesterséges intelligenciát fogunk látni.

Úgy tűnik azonban, hogy de Freitas, akárcsak az OpenAI vezető kutatója, Ilya Sutskever, másképp gondolja.

Ezeknek a skálázási kihívásoknak a megoldása lesz az, ami az AGI-t megvalósítja

– tweetelte a DeepMind kutatója, később hozzátéve, hogy Sutskevernek igaza van, amikor azt állítja, hogy egyes neurális hálózatok már most is „kissé tudatosak" lehetnek.

Maga a DeepMind-részleg még nem ment el olyan messzire, hogy kijelentse, az új Gato multimodális AI rendszere képes az AGI-re, de az egyik vezető kutatója által elmondottak alapján csak idő kérdése, hogy a Google bejelentse, hogy ők lesznek az elsők, akik elérik ezt a szintet.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk