Sundar Pichai

Sundar Pichai

A Google vezérigazgatója elmondta, miért nem érdemes utálni a hétfőket

Lényegében senki sem szereti a hétfőket. A hétfő nehéz, különösen a hétfő reggel. Ez egyben munkahét kezdete és a hétvége vége is, ami a legtöbb ember számára azt jelenti, hogy vége a pihenésnek, és visszatér a munkához. De itt van Sundar Pichai.

Vannak akik a következő hétvégéig mérik az időt. Nekik a hétfő különösen kemény. Persze érdemes elgondolkodni: ha valaki így méri a hetét, lehet érdemes más munka után néznie.

Pedig az Inc. cikke szerint nem feltétlen kellene utálni a hétfőket. Mint kiderült, fontos szerepet játszhatnak abban, hogy mennyire vagyunk produktívak a hét többi napján.

A Google vezérigazgatója, Sundar Pichai nemrég adott egy interjút, amelyben a reggeli rutinjáról beszélt. A 49 éves CEO nagyra értékeli a nyugodt, reggeli időt, ami számára az egyetlen alkalom, amikor „hátraléphet és elgondolkodhat".

A hétfői napokat illetően azonban Pichai-nak van egy különleges rutinja is.

Hétfő reggelente időt szakít a napirendjében arra, hogy elkészítse a heti tervét. Fontos megjegyezni, hogy ez még azelőtt történik, hogy bemenne az irodába. Amint belépsz az ajtón – akár irodában, akár távolról dolgozol – már túl késő a tervkészítéshez. Ilyenkor már kiszolgáltatott leszel a körülötted lévő emberek igényeinek és problémáinak.

A hasonló rutinok segítenek abban, hogy tudatosan végezd el a teendőidet.

Az cikk kiemeli, hogy minden bizonnyal Pichai nem az okostelefonján vagy a laptopján készít listát. Az interjúban sem mondta, hogy valami puccos alkalmazást vagy digitális naptárat használna. Mindez azért is lehet hasznos, mert ha tollal írod le az ötleteidet vagy céljaidat egy papírra, akkor valószínűleg jobban is fogsz ragaszkodni a heti listádhoz.


A figyelmetekbe ajánljuk