földönkívüli egy autóban

Óriási káoszba torkollhatna, ha a földönkívüliek felvennék velünk a kapcsolatot

A skóciai St Andrews Egyetem tudósai ijesztő feladat előtt állnak: ki kell találniuk, hogy mit kellene tenniük, ha valaha is kapcsolatba kerülnénk egy földönkívüli civilizációval.


Ha a földönkívüliek holnap becsekkolnának, valószínűleg sokan halálra rémülnének, még a legtöbb tudós is. A szakértők szerint az emberiség rémisztően felkészületlen lenne, ezen pedig minél előbb változtatni kell.

Ez is érdekelhet:Földönkívüli technológia zuhanhatott a Csendes-óceánba?

Elég csak arra gondolnunk, hogy milyen zűrzavar keletkezett a világban, amikor a koronavírus lecsapott. Olyanok lennénk, mint a fejetlen csirkék. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy tudományosan, társadalmilag és politikailag felkészületlenek legyünk egy olyan eseményre, amely akár bármikor bekövetkezhet, és amit abszolút nem kezelhetünk rosszul

nyilatkoztaJohn Elliott, a St Andrews Egyetem számítógépes nyelvésze a The Guardiannek.

Unsplash

Elliott és társai túlmutatnak az égbolton földönkívüli jelek után kutató erőfeszítéseinken, és felteszik azt a kérdést, hogy:

oké, de mi következik ezután?

A csapatnak az lesz a feladata, hogy koordinálja a nemzetközi és egységes választ az esetleges idegenekkel való kapcsolatfelvételre, ami hatalmas mennyiségű papírmunkát és bürokráciát igényel. Emellett különféle stratégiákra és forgatókönyvekre van szükségünk ahhoz, hogy megtervezzék, mit hogy kellene tenniük.

Olvasd el ezt is! Közel 40 idegen civilizációval léphetnénk kapcsolatba

Sok társával ellentétben Elliott nem fél attól, hogy az emberiség kapcsolatba lép egy idegen civilizáció hívására. Ez az állaspont azonban megosztja a szakértőket, ugyanis sokan azzal érvelnek, hogy ha feladjuk a helyzetünket és ideengedjük őket, az katasztrófával végződhet.

A figyelmetekbe ajánljuk